Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Fél évig ingyen használható az Office 2010

Bodnár Ádám, 2010. május 17. 12:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Windows 7-hez hasonlóan az Office 2010 is működik 30 napig aktiváció nélkül. Egy trükkel összesen ötször lehet ezt meghosszabbítani, vagyis akár 180 napig használható a szoftver.

hirdetés

Az Office 2010-zel  is működik a "rearm" trükk, vagyis a szoftver aktivációja többször is kitolható. A Windows 7-hez hasonlóan az Office 2010 is telepíthető licenckulcs beírása nélkül, ezt követően a felhasználónak 30 napja van arra, hogy aktiválja a szoftvert a 25 karakterből álló kód megadásával. Az Office 2010 összes szolgáltatása, funkciója működik aktiváció nélkül is, de a 25. naptól kezdve már emlékeztető üzenetet jelenít meg amit az ablak címsorának vörösre váltásával is nyomatékosít.

A Microsoft TechNet oldalán található dokumentum szerint a  Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OfficeSoftwareProtectionPlatform könyvtárban található ospprearm.exe futtatásával azonban ötször 30 nappal meghosszabbítható ez az időszak, vagyis összesen 180 napig lehet az irodai szoftvert élesítés, vagyis licenckulcs nélkül használni.

A "rearm" lehetőségét a Microsoft a rendszergazdák életének megkönnyítése érdekében építette be a Windowsba és az Office-ba is. Egy vállalati bevezetésnél könnyen előfordulhat, hogy a létrehozott rendszerkép már több mint 30 napos amikor ténylegesen telepítik és használatba veszik, ekkor elvileg egy aktiválatlan, korlátozott funkcionalitású szoftverkörnyezet fogadja a felhasználót. A "rearm" segítségével a rendszerkép elkészítése után a 30 napos visszaszámlálás újraindítható.

A Microsoft a múlt héten jelentette be hivatalosan az Office 2010 érkezését, amely egyelőre csak a mennyiségi licencmegállapodással rendelkező vállalatok számára férhető hozzá, a lakossági megjelenés csak később esedékes. Aki ki szeretné próbálni a programot, annak egy 60 napos próbaváltozat érhető el a Professional Plus változatból. Ezt azonban telepítésnél aktiválni kell a Microsoft által megadott próbakulccsal. Később további próbaverziók megjelenése várható, miután az Office 2010 boltokba került.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.