Szerző: HIRDETÉS

2010. március 7. 23:55

Az Oracle-felhasználóknak a Balatonon a helye!

Idén tizennegyedik alkalommal tartják meg a magyarországi Oracle-felhasználók konferenciáját, amelyen többek között a Sun Microsystems felvásárlásával kapcsolatos stratégiáról és a cloud computingról is szó lesz.

A Magyar Oracle Felhasználók Egyesülete (Hungarian Oracle User Group, HOUG) idén tizennegyedik  alkalommal rendezi még éves konferenciáját, amelynek helyszíne ezúttal a balatonalmádi Ramada Hotel lesz.

Noha a 2010. március 22-24. között zajló rendezvény rövidebb mint a korábbiak, programokból nem lesz hiány, a három nap során több mint 50 előadás hangzik el az Oracle képviselőitől és az Oracle-megoldások felhasználóitól különféle témákban. Saját szekciót kaptak az adatközpontok, az integráció és SOA, az alkalmazásfejlesztés és -üzemeltetés, az üzleti intelligencia és adattárház, illetve a rendszermenedzsment. A közigazgatási szervezetek szakemberei külön szekcióban hallgathatnak meg esettanulmányokat az Oracle-alapokon működő államigazgatási és egészségügyi alkalmazásokról, valamint az ezek alatt található technológiákról, és a közigazgatási szervezetek működéséhez igazított üzleti alkalmazásokról.

A konferenciára látogatók az előadások mellett a hétfői \"nulladik\" napon az Oracle University workshopjait hallgathatják meg, ahol az oktatási központ legnépszerűbb előadói tartanak oktatást üzleti intelligencia és adatbázis témákban. A rendezvényre hétfőn délután ellátogató résztvevők az Oracle támogatási szolgáltatásával kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt.

Az Oracle közel egy éve, 2009. áprilisában jelentette be a Sun Microsystems felvásárlását, a tranzakció idén januárban kapta meg a hatóságok jóváhagyását és zárult le. Az Oracle célja a Sun megszerzésével, hogy egy integrált megoldásszállítóvá váljon, a vállalati informatika minden rétegében jelen legyen a hardver- és szoftverinfrastruktúrától kezdve a köztesrétegen át egészen az üzleti alkalmazásokig. A Sun beolvasztásával az Oracle egyedülálló termékkínálatot hoz létre, amely szervereket, tárolókat, hálózati berendezéseket, operációs rendszereket, köztesszoftvereket, felügyeleti eszközöket, fejlesztői környezetet és alkalmazásokat egyaránt tartalmaz. A HOUG konferencia látogatói Magyarországon elsőként, első kézből, az Oracle és a Sun vezetőitől hallhatnak információkat a közös stratégiáról.

A rendezvény természetesen érinti a cloud computing területét is, amely ma vitathatatlanul a legfelkapottabb téma az informatikában, noha a legtöbben még jószerével azt sem tudják, pontosan mi is ez. Persze ez nem csak Magyarországon van így, hiszen a terület világszerte nagyon új. Az Oracle most igyekszik átfogó jövőképpel szolgálni ezen a területen, a vállalat minden területet lefedő portfóliója ehhez megfelelő alapokat biztosít. Legyen szó nyilvános vagy privát számítási felhőről, szolgáltatásként kínált infrastruktúráról, platformról vagy szoftverről, az Oracle-nek mindenhol van megfelelő cloud-megoldása. A konferencia keddi napját a cloud computinggal kapcsolatos kerekasztal-beszélgetés zárja.

További információk, részletes program és regisztráció a HOUG oldalán található.

[A Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete megbízásából készített anyag]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról