:

Szerző: bzd

2000. augusztus 9. 22:02

ASUS A7V: Ötletek túlhajtóknak

A rámzúduló levélözön arra enged következtetni, hogy már elég sok honfitársunknak van a birtokában ASUS A7V. Mivel az ASUS "elfelejtette" mellékelni az alaplap leírásában a szorzó állítására szolgáló DIP-kapcsolók beállításait ezért szeretném a figyelmetekbe ajánlani a VR-Zone cikkét, amiben minden beállítás le van írva.

Ha esetleg olyan A7V-t sikerült kifogni, amin nincs DIP-kapcsoló, akkor sincs gond, mert némi kézügyességel, egy megfelelő méretű DIP-kapcsolóval és néhány SMD alkatrésszel felruházhatjuk alaplapunkat a szorzóállítás képességével. A műtétről részletes leírást olvashatunk a Tom's Hardware-en.

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy reagáljak a Duront ért támadásokra, miszerint nem egy árkategóriába tartozik a Celeronnal. Nos, egy 600-as Duron 22-23000 Ft nettó. Hol kapni ennyiért 600-as Celeront? Hab a tortán, hogy a Duron 600MHz-en is majdnem olyan gyors, mint egy 566 @ 850 Celeron, és a hazai tapasztalatok is megerősítik, hogy léghűtéssel 900-1000MHz környékén megy stabilan. Az alaplap persze drágább, mint egy átlagos Slot1 alaplap, meg talán egy ASUS A7V-t nem egy 15000Ft-os rizsliszt Noname Corp. alaplaphoz kéne hasonlítgatni, hanem mondjuk egy ASUS P3B-F-hez. Így alaplappal együtt egy Celeron 600-as és egy Duron 600-as gép nagyjából ugyanannyiból kihozható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.