Szerző: Koi Tamás

2009. október 16. 15:35:00

Jön a Fujitsu új csúcskategóriás notebookja

Novembertől Magyarországon is kapható a Fujitsu noteszgép-kínálatának új csúcskategóriás tagja, az elsősorban üzletemberek igényeit kiszolgáló Lifebook P8110.

Az átlagos notebook méreteihez képest kompakt és könnyű Lifebook P8110 a Fujitsu, illetve elődje, a Fujitsu Siemens Lifebook P8000-es sorozatának legújabb darabja, mely alapvetően a közvetlen elődmodell, a HWSW által is bemutatott Lifebook P8020 továbbfejlesztéseként jött létre. Az új modell átdolgozott külsőt és erősebb processzort kapott, mint elődje, valamint vékonyabb is lett, azaz összességében arányosabb képet fest a korábbi modellnél.

A Lifebook P8110-be az Intel alacsony fogyasztású Core 2 Duo SU9600-as processzora került, melynek TDP-je 10 watt 1,6 GHz-es órajel mellett. A gépbe 160-320 gigabájtos merevlemez vagy opcióként 128 gigabájtos SSD kerülhet, a DDR3 rendszermemória mérete maximum 4 gigabájtig növelhető. A noteszbe super-multi DVD-írót is épített a Fujitsu, ezt azonban más gyártókkal ellentétben továbbra sem lehet kicserélni második akkumulátorra.

\"\"

A kis gép 12,1 hüvelykes, 1280x800 pixeles, matt felületű kijelzőt kap, újdonság a kínálatban a HDMI-kimenet, mely eddig zömében a multimédiás célra rendszeresített noteszgépeken volt csak jelen. A kijelzőpanel fedelét magnéziumötvözettel erősítette meg a gyártó, a fedlap fényes és mattfekete változatban egyaránt rendelhető.

A Lifebook P8110 a szokásos vezeték nélküli kommunikációs lehetőségek (WLAN- és Bluetooth-modul) mellett UMTS-modemmel is rendelkezik, valamint a kategóriában még ritkaságszámba menő GPS-helymeghatározó is megtalálható benne. Az üzletemberek számára kiemelten fontos a biztonság, ezért a noteszt ujjlenyomat-azonosítóval és SmartCard-olvasóval is felszerelték. A dokkolható géphez 5200 vagy 5800 mAh-s akkumlátort kínál a Fujitsu, a rendelkezésre állási idő ezekkel tipikusan 6-7 óra.

A Fujitsu új csúcskategóriás újdonsága november elsején kerül a magyar piacra, a konfigurációk induló ára bruttó félmillió forint lesz. A cég egyedi igények alapján összeállított gépek legyártását is vállalja.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 19:57

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.