:

Szerző: HIRDETÉS

2009. október 21. 13:45

Dokumentumkezelés pilótavizsga nélkül - Docflow

A szoftvert a Qualysoft szerencsére úgy alkotta meg, hogy kisebb cégeknél is azonnal telepíthető önálló rendszerként, de beilleszthető vállalatirányítási környezetbe is, a Qualysoft szakemberei segítségével méghozzá egyetlen nap alatt.

A Docflow, mely a Qualysoft Infinica dokumentumkezelő rendszerének tagja, azoknak a vállalatoknak vagy más szervezeteknek szól, melyek már kinőtték a Word körlevél funkciójának használatát, ugyanakkor nem rendelkeznek a dokumentumkezelés hatékony kiszervezéséhez szükséges milliós nagyságrendű ügyfélszámmal.  

A korábbiakban általánosságban tekintettük át a Docflow lehetőségeit és alkalmazásának előnyeit, mint a nagyobb teljesítmény, egyszerű kezelhetőség, vagy a nagyvállalatok számára kifejlesztett megoldásokhoz képest töredék ár. A Docflow személyre szabott dokumentumok automatizált előállítását teszi lehetővé, mégpedig egy olyan grafikus felhasználói felület és WYSIWYG sablontervező révén, melyek segítségével gyorsan, kevés tanulással elsajátítható a rendszer működtetése.

A gyakorlat

De hogyan is néz ki egy Docflow dokumentumkezelő üzemeltetése? A Gazdaságfejlesztési Operatív Program által is támogatott szoftvert a Qualysoft szerencsére úgy alkotta meg, hogy kisebb cégeknél is azonnal telepíthető önálló rendszerként, de beilleszthető vállalatirányítási környezetbe is, a Qualysoft szakemberei segítségével méghozzá egyetlen nap alatt.

A kliens-szerver architektúrájú rendszer Windows és Linux operációs rendszerrel rendelkező szerverre is telepíthető, ahol a Docflow Server, Control Center és Dokumentumtár elemek futnak, Java környezetben. A PC-ken futó Template Designer Windows mellett Linuxon is képes működni, és igényli a nyílt forrású Eclipse-t is, melyet tartalmaz a telepítőcsomag, valamint egy böngészőre a Docflow modulok indításához. A szervereken futó szolgáltatásokat természetesen a böngészőn keresztül vezérelhetjük.

A Docflow üzemeltetése annyira egyszerű, hogy nem igényel állandó rendszergazdai felügyeletet, így olyan cégeknél is bevezethető, amelyek nem rendelkeznek főállású vagy dedikált rendszer adminisztrátorokkal. Némi hozzáértést a Docflow a sablonadminisztrátor részéről igényel, főként a bevezetéskor, az adatforrások elérésének beállítása és a sablonok hierarchikus megszervezése ugyanis  informatikai ismereteket, gondolkodást is feltételez. A cég igényét saját sablonadminisztrátor iránt az határozza meg, milyen gyakran és mennyi változást kell a sablonokba vinni.

Ha a sablonkészlet és az informatikai háttér viszonylag állandó, akkor itt is minimális a beavatkozási igény. Ezt követően a dokumentumgenerálási folyamatok a háttérben zajlanak, automatizáltan, melyből az ügyintézők legfeljebb annyit tapasztalnak, hogy a nagyszámú levelek, bizonylatok és más dokumentumok létrehozása, kinyomtatása, faxolása vagy elektronikus szétküldése egyszerűen és gyorsan zajlik a korábbiakhoz képest.

Ha további információra van szükséged, keresd fel a Qualysoftot.

[A Qualysoft megbízásából készített anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.