Szerző: Dojcsák Dániel

2009. augusztus 24. 08:28

Spórolnia kell a MySpace-nek is

A MySpace, mint közösségi szájt, szinte teljesen megbukott, de legalábbis rohamosan veszít a népszerűségéből. Zenei oldalként viszont továbbra is viszi a prímet, egyre több zenekar teszi közzé muzsikáit az amerikai oldalon is.

HIRDETÉS

Számos előadó és zenekar készíti el világszerte MySpace-oldalát is, melyből akadnak igényesebbek és egészen gyengék is, a közös viszont az bennük, hogy a muzsikák meghallgathatóak az oldalon. Ez a funkció nyilván a népszerűség oka, viszont a folyamatosan növekvő forgalom fájdalmas is a MySpace-nek. Egyes források szerint a milliárdnyi ingyenes zeneszám streamelése havonta körülbelül 10 millió dollárba kerül a cégnek, s többek közt ez is az egyik oka, hogy a vállalat év végére 20 millió dolláros veszteséggel kalkulálhat.

A szituáció nehéz, ugyanis elvenni nem lehet a streaming lehetőséget, sem korlátozni, hiszen ez az egyetlen vonzerő a szolgáltatásban. A megoldás azonban ott hevert mindvégig az orruk előtt. Talán kicsit idegesítő is volt, hogy bármilyen MySpace-oldalra lépve  a  beágyazott zenelejátszó automatikusan indította az első dalt, így minden egyes lapletöltés mellé a szájtnak folyamatosan egy 128 kbit/s stream is ketyegett.

A veszteségek minimalizásának érdekében a MySpace úgy döntött, hogy az automatikus lejátszásnak mennie kell. Az autoplay havi szinten körülbelül egymilliárd lejátszásért felelt, ami nagyon sok pénzébe került a cégnek. Ugyan ezek nagy részét valóban meg is hallgatta valaki, de messze nem biztos, hogy a felhasználó mindenképp ragaszkodott volna ezekhez a lejátszásokhoz, így valójában feleslegesek voltak.

Maga a MySpace is bevallja, hogy ez a lépés nem csak költségcsökkentő, hanem egyben növeli a felhasználói elégedettséget is, nem lesz többé \"kéretlen zene\". Ráadásul a kiadók is pontosabb statisztikákat kapnak arról, hogy milyen számokat hallgatnak az emberek szívesen, s nem zavar be a képbe a kíváncsiskodó böngészők által akaratlanul elindított számok tengere. Remélhetőleg ez a lépés elegendő lesz a szolgáltatás megőrzéséhez, hiszen az indulása óta töretlen növekedést mutató MySpace Music nevezhető a világ egyik leggazdagabb zenei enciklopédiájának, amit a felhasználók is értékelnek. Talán nem véletlen a havi 12,1 millió egyedi látogató, s az, hogy az AOL Music után a MySpace második legnépszerűbb zenei szájt az USA-ban.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 01:36

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.