Szerző: Koi Tamás

2009. június 17. 15:18

A mobilfrekvencia-pályázat összes eredménye jogerős

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) másodfokon elutasította a GTS-Datanet és a DIGI fellebbezését, így változatlan marad a tavaly októberben kiírt mobilfrekvencia-pályázat április 30-án kihirdetett végeredménye.

A GTS-Datanet május elején közölte, hogy szabálytalan ajánlatkérési eljárásra hivatkozva megtámadja az NHH 26 GHz-es frekvenciasáv használatára vonatkozó pályázatának végeredményét. A cég az Antenna Hungáriával közösen pályázott az egyik frekvenciacsomagra, melynek tízéves használati jogát végül nem a GTS-Datanet nyerte. A vállalat vezetése szerint a hatóság eljárási hibákat vétett a pályáztatás során. A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a 450 Mhz-es sáv hasznosítására kiírt pályázat eredményét fellebbezte meg, miután április végén azt az NHH – részben a Pályázati Bizottság javaslatára, részben saját döntése alapján.

Az \"E\" csomagnál született eredményt a GTS-Datanet azért támadta, szerintük az NHH határozata olyan ajánlatkérési eljáráson alapul, amely nem felel meg sem a pályázati kiírási dokumentációnak, sem a hatályos jogszabályoknak. A szolgáltató kifogásolta, hogy bár az eredeti pályázati kiírás szerint a tárgyalások legkorábban 2009. január 7-én indultak volna meg az NHH és a pályázók között, a felek már december 18-án tárgyalóasztalhoz ültek, erről azonban a hatóság csak december 16-án kelt levelében értesítette a pályázókat.

Az eljárás menetének megváltoztatása a GTS-Datanet szerint a pályázati kiírás módosításának minősül, amely a vonatkozó jogszabály szerint leghamarabb annak közzétételétől számított ötödik napon léphet hatályba, így az NHH eljárása nem felelt meg a jogszabályi feltételeknek. A DIGI mindeközben azt vitatta, hogy az elsőfokú hatóság és a Pályázati Bizottság nem a Pályázati Kiírási Dokumentáció szerint folytatta le az eljárást.

A másodfokú hatóság szerint az elsőfokú döntés jogszerű volt és a fellebbezések nem voltak kellően megalapozottak. A határozatok jogerősek, ellenük fellebbezésnek helye nincs, felülvizsgálati kérelemmel a Fővárosi Bíróságon lehet élni. Szép Tibor, a GTS-Datanet stratégiai, termékfejlesztési és kommunikációs igazgatója a HWSW megkeresésére elmondta, hogy cége mindenképpen a bírósághoz fordul érdekei érvényesítése végett, emellett kérni fogja a határozat felfüggesztését is a bírósági szakasz idejére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról