Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Agon: úttörő koncepció a kalandjátékok piacán

castor, 2004. február 13. 15:57
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A kalandjátékok műfaját már sokan eltemették, azonban ennek ellenére mégis fel-feltűnnek az újabb alkotások a boltok polcain. Interjúnkban Pierrot, az Agon című vadonatúj kalandjáték egyik kiötlője mesél a program készítéséről, a fejlesztőkről, valamint a jövőbeli tervekről.

A kalandjátékok műfaját már sokan eltemették, azonban ennek ellenére mégis fel-feltűnnek az újabb alkotások a boltok polcain. Az elmúlt időszak legnagyobb szenzációja a Syberia volt, de a Runaway és a Broken Sword 3 is szerzett jónéhány felejthetetlen pillanatot. Most azonban egy aprócska magyar fejlesztőcsapat egyedi koncepcióval próbál utat törni az útvesztőben. Az Agon című kalandjátékukat egyedi módon próbálják terjeszteni, ugyanis nem kerestek kiadót, amely a jól bevált módon eljuttatná programjukat a világszerte megtalálható üzletekbe, hanem az internet segítségével szeretnék "kézbesíteni" azt a vásárlókhoz.

Az Agon a Myst című kalandjáték által kitaposott utat követi, azaz belső nézetből látjuk a környezetet, minden helyszínen 360 fokos szögben tudunk körbenézni, és 3D-ben megjelenített szereplőkkel beszélgethetünk. A karakterek angol hangok szólalnak meg, de akár a magyar nyelvű feliratozást is beállíthatjuk, így azok számára is érthető lesz a cselekmény, akik hadilábon állnak az idegen nyelvvel. A történet szerint az Angol Nemzeti Múzeum egyik professzorát alakítjuk 1903-ban, aki egy nap titokzatos levelet kap. Ennek hatására kezdünk el nyomozni egy különleges táblás játék után. Utazásaink során több országban fordulunk majd meg, ahol megismermerkedhetünk az adott kultúrára jellemző táblás játékokkal.

A játék összesen 14 fejezetből áll majd össze, melyek 2-3 hónapos időközökkel lesznek majd letölthetőek. Jelenleg az első és a második fejezet érhető el, melyek Londonban, illetve Lappföldön játszódnak, de tavasszal érkezik a harmadik epizód, mely az egzotikus madagaszkári szigetvilágba kalauzol minket. Az egyes fejezetek 10 dolláros áron tölthetők le a hivatalos honlapról, az online úton történő hitelkártyás fizetés után. De ezért az összegért nem csak a telepítéshez szükséges fájlokat érhetjük el, hanem tagjai leszünk az Agon Clubnak is, ahol újabb érdekességek (a játékban nem szereplő levelek; interneten játszható táblás játék) várnak ránk. Hogy jobban beláthassunk a színfalak mögé, a következő oldalakon a játék ötletének egyik szülőatyja, Pierrot válaszol kérdéseinkre.

A cikk több oldalból áll:
Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.