Szerző: Bizó Dániel

2009. április 17. 16:09

Ugrásszerűen növekedett tavaly az Alerant, és már 2010-re készül

A 2007-es lassulást követően ismét ugrásszerűen bővült az Alerant forgalma, mely a Deloitte Fast500 EMEA listáján is az élmezőnyben található. Az üzleti alkalmazásfejlesztéssel és integrációval foglalkozó magyar vállalat a megalakulása óta eltelt mindössze hat év alatt meghatározó szereplővé nőtte ki magát a hazai piacon, és tette mindezt a versenyszférában.

[HWSW] A 2007-es lassulást követően ismét ugrásszerűen bővült az Alerant forgalma, mely a Deloitte Fast500 EMEA listáján is az élmezőnyben található. Az üzleti alkalmazásfejlesztéssel és integrációval foglalkozó magyar vállalat a megalakulása óta eltelt mindössze hat év alatt meghatározó szereplővé nőtte ki magát a hazai piacon, és tette mindezt a versenyszférában.

Tavaly közel 2,8 milliárd forint árbevételt realizált az Alerant, ami 58 százalékkal magasabb eredmény az egy évvel korábbinál. A vállalat ráadásul gyorsuló ütemet mutatott az év második felében, mikor nagyjából annyi bevételt realizált, mint egész 2007 során. A növekedés legnagyobb részét az magyarázza , hogy a cég "bedolgozta" magát az ügyfelekhez, így jóval nagyobb projektekre kapott megbízást, de növekedett a projektek száma is.

A vállalatot az alkalmazásfejlesztési és -integrációs szolgáltatások húzták leginkább, az innen származó bevételek 1,9 milliárd forintot tettek ki összesen, miután a teljes árbevételt meghaladó ütemben bővültek. A termékek viszonteladásából származó bevételek 9 százalékkal olvadtak, ami a saját fejlesztések térnyerését jelzik. Növekedtek a támogatásokból befolyó bevételek is. Az Alerant nem tervezi portfóliójának gyökeres átalakítását, a középpontban "továbbra is üzleti és infrastruktúra megoldások kialakítása áll majd", mondta el a cég közleményében Szabó Tamás ügyvezető igazgató.


Az Alerant Zrt. árbevételének alakulása; Forrás: Alerant; Összeállította a HWSW

Az Alerant árbevétele döntő részben, 66 százalékban a telekommunikációs szektorból származik, ami növekvő arány 2007-hez képest. Szinten maradt a pénzügyi szektor, közel 20 százalékkal részesedve, miközben 5 százalékra esett vissza az ipari ügyfelekből származó bevételek aránya. Az államigazgatásból mindössze a bevételek 1,5 százaléka folyt be, ami a hazai piacon működő nagyobb informatikai cégek körében szokatlanul alacsony.

A cég szerint a válság a taktikai projektek felé terelik az ügyfeleket, vagyis kevés pénzből rövidtávú és gyorsan, egy éven belül megtérülő projekteket akarnak látni, és szigorúbbak is a feltételek szabásában. Mindebből kifolyólag az Alerant felkészült a stagnálásra, 2009-re konzervatívan mindössze a 2008-as árbevételi szinttel kalkulálnak. Ennek ellenére a vállalat bővíti létszámát, pályakezdőket és tapasztalt szakembereket egyaránt keres, hogy legkésőbb 2010-ben megerősödött pozícióból várja a fellendülést.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.