Szerző: Koi Tamás

2009. április 16. 09:36

Elhagyta a céget a rEVOLUTION egyik alapítója

Elhagyta cégét a rEVOLUTION Software Kft. alapító-ügyvezetője, Bódog Norbert. A cég irányításában 1992 óta kulcsszerepet játszó vezető április 15-i hatállyal vált meg posztjától, egyúttal a cégben lévő tulajdonrészét is eladta. A döntés hátterében a több éve fennálló vezetési- és szervezetépítési szemlélet-, valamint a vállalati jövőkép terén kialakult tulajdonosi véleménykülönbség áll -- derül ki az alapító távozása kapcsán kiadott sajtóközleményből.

[HWSW] Elhagyta cégét a rEVOLUTION Software Kft. alapító-ügyvezetője, Bódog Norbert. A cég irányításában 1992 óta kulcsszerepet játszó vezető április 15-i hatállyal vált meg posztjától, egyúttal a cégben lévő tulajdonrészét is eladta. A döntés hátterében a több éve fennálló vezetési- és szervezetépítési szemlélet-, valamint a vállalati jövőkép terén kialakult tulajdonosi véleménykülönbség áll -- derül ki az alapító távozása kapcsán kiadott sajtóközleményből.

"Két meghatározó magyar tulajdonostársammal már tizenhét éve dolgoztunk együtt, de mostanra megérett a helyzet a változtatásra" -- indokolta döntését Bódog. "Mivel alapítóként a vállalat felosztását nem támogattam, a jelenlegi befektetői környezet pedig nem kedvez egyszerre több tulajdonos kivásárlásának, így a cég üzletágainak egyben maradása érdekében én döntöttem a kiválás mellett" -- fűzte hozzá a szakember.

Bódog Norbert szakmai pályafutását a stratégia- és szervezetépítés területén kívánja tovább folytatni. A rEVOLUTION Software ügyvezető igazgató posztját április 15-től Kustos Ferenc, a cég jelenlegi kereskedelmi és marketing igazgatója veszi át. A volt cégvezető üzletrészét külső szakmai befektetőként Tóth Béla a Care All Kft. fő tulajdonosa, valamint a cég két másik alapító-tulajdonosa Juhász Zsolt és Szalóki László vásárolták meg.

A rEVOLUTION eddigi pályafutása valóságos sikertörténetként könyvelhető el. Az 1992-ben alapított cég 2002-ben egy szakmai befektető társulásával egymillió eurós tőkeemelést hajtott végre. Az ügyviteli szoftverek fejlesztésére szakosodott cég 2004-ben kezdte meg a Microsoft Navision vállalatirányítási rendszerének forgalmazását saját termékcsaládja mellett. A vállalat 2008-ra 16 ezres ügyfélbázist épített fel magának, árbevétele pedig elérte az 530 millió forintot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról