Szerző: Bodnár Ádám

2009. február 6. 11:53

Multiple Inboxes: újabb hasznos funkcióval bővült a Gmail

Újabb hasznos szolgáltatással bővült a Google itthon is kedvelt levelezője, a Gmail. A Labsban található Multiple Inboxes funkció segítségével akár több virtuális fiókot is létrehozhatunk a Gmailben, amelyek tartalmát folyamatosan figyelemmel követhetük.

[HWSW] Újabb hasznos szolgáltatással bővült a Google itthon is kedvelt levelezője, a Gmail. A Labsban található "Multiple Inboxes" funkció segítségével akár több virtuális fiókot is létrehozhatunk a Gmailben, amelyek tartalmát folyamatosan figyelemmel követhetük.

A szolgáltatás egyike azoknak, amelyeket a Google fejlesztői a munkaidejük azon 20 százalékában hoztak létre, amely kimondottan a saját új ötletek megvalósítására szolgál. A Multiple Inboxes abból a felismerésből születet, hogy sokan szeretik valamilyen szempont szerint csoportosítani az üzeneteiket, például címkékkel és szűrőkkel, ugyanakkor örülnének annak, ha az ilyen módon megjelölt leveleket folyamatosan szemmel tudnák tartani.

A Multiple Inboxes bekapcsolása után a Gmailben a szokásos panel mellett (vagy alatt) külön listán láthatjuk például a megcsillagozott leveleket, a piszkozatokat, az elküldött e-maileket vagy valamilyen szempont szerint szűrt, címkézett üzeneteket. A Multiple Inboxest a Labs menüben lehet bekapcsolni, majd a Settings menüben konfigurálni. Bár a több "virtuális fiók" egyidejű megjelenése komoly káoszt okozhat, aki ezt képes átlátni, és a napokban bevezetett új címkézési rendszerrel együtt használni, annak nagy segítség lehet.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról