Szerző: Bizó Dániel

2009. január 13. 18:40

A Satyam könyvelési botránya megrázhatja az indiai outsourcing-ipart

Megremeghet az indiai outsourcing szektor, miután az egyik vezető szolgáltató, a Satyam Computer Services belebukni látszik a könyvelési botrányba. A Gartner már értesítette is ügyfeleit, hogy készüljenek fel az outsourcing cég összeomlására, ami akár szolgáltatáskiesést is eredményezhet. A bizalmi válság nyertesei az amerikai és európai szolgáltatók lehetnek. A Satyam 2004 óta van jelen Magyarországon, a budapesti Infoparkban rendelkezik irodákkal.

[HWSW] Megremeghet az indiai outsourcing szektor, miután az egyik vezető szolgáltató, a Satyam Computer Services belebukni látszik a könyvelési botrányba. A Gartner már értesítette is ügyfeleit, hogy készüljenek fel az outsourcing cég összeomlására, ami akár szolgáltatáskiesést is eredményezhet. A bizalmi válság nyertesei az amerikai és európai szolgáltatók lehetnek. A Satyam 2004 óta van jelen Magyarországon, a budapesti Infoparkban rendelkezik irodákkal.

A Satyam alapítója és igazgatótanácsának elnöke, B. Ramalinga Raju múlt héten ismerte be a nyilvánosság előtt, hogy több mint 1 milliárd dollár értékben tüntetett fel a cég nem létező készpénzt a mérlegen, hogy pozitívabb képet fessen a likviditásról, de a nyereségkimutatásokat és az árbevételt is meghamisították. Ezt követően Rajut, és testvérét, valamint a pénzügyi vezért letartóztatták. A szakma indiai Enront emleget, a részvényárfolyam pillanatok alatt összeomlott.

A Gartner úgy véli, hogy az informatikai szolgáltatásokat kínáló Satyam a könyvelési botránnyal olyan mértékű bizalomvesztést szenvedett el, mely veszélybe sodorja a vállalat további működését. "A jelenlegi gazdasági környezetben a vállalatok egy cégtől sem tolerálják a pénzügyi szabályok áthágását. Úgy gondoljuk, ez súlyos hátrányt jelent a Satyam számára, mikor leendő ügyfeleik kiértékelik a lehetséges partnereket" -- írja jelentésében a piackutató vállalat.

A Gartner lehetségesnek tartja a Satyam összeomlását is, ezért azt javasolja az ügyfeleknek, nézzenek alternatíva után. A Satyam olyan vállalatokat szolgál ki, mint a General Electric, a Citigroup, a Nissan, a Qantas Airways, vagy a Caterpillar. Bár az elvándorlásokat egyelőre nem látni, az ügyfelek egyelőre annyit jeleztek mindössze, vizsgálják a helyzetet, a Világbank azonnal tiltólistára tette a Satyamot, és a szintén indiai Tata Consultancy Services-hez (TCS) mozgatja át IT-üzemeltetését. Világszerte több mint 50 ezer alkalmazottal rendelkezik a vállalat, többségükben informatikai szakemberekkel. A botránnyal kapcsolatos fejleményeket a Satyamscam oldal gyűjti.

A Satyamnál történt számviteli csalások ugyanakkor nem csak a cégre nézve járhatnak súlyos következménnyel. Az eset az egész indiai vállalati szférát megviselheti, ugyanis megkérdőjelezi a könyvekben szereplő számok hitelességét, különösen a hosszútávú kapcsolatokra alapozó outsourcing cégekét, melyek egy bizalmi alapon működő piacon működnek. A rivális Infosys szánalmasnak nevezte a Satyam botrányát, és egyelőre tagadja, hogy bármiféle hátrányát érezné annak saját projektjeiben. A cég egyúttal közölte azt is, hogy nem támadja meg a Satyamot az alkalmazottak vagy az ügyfelek elszipkázásával. A Satyam a legtöbb ügyfélen a TCS-sel osztozik, így az eset legnagyobb nyerteseként utóbbi cég kerülhet ki.

A növekvő bérköltségekkel és szakemberhiánnyal küzdő indiai outsourcing-iparnak a válság közepette kifejezetten rosszkor jött ez a botrány, újabb féket rakva a nyugati vállalatok indiai cégekhez irányuló kiszervezéseire. A nyertesek pedig az amerikai és európai outsourcing-szolgáltatók lehetnek, globális léptékben elsősorban az IBM és az Accenture, valamint az egyes regionális szereplők, vélik elemzők. A tét hatalmas: az indiai outsourcing szövetség, a NASSCOM becslése szerint mintegy 280 milliárd dollár további piaci lehetőség rejlik a kiszervezésekben. Az indiai ipar mérete tavaly 11 milliárd dollárt tett ki, és 2012-re 50 milliárd dollárra nőhet -- a Satyam-botrány miatt azonban ez már alighanem elszalasztott lehetőség.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról