Szerző: Bodnár Ádám

2007. december 11. 14:16

Új üzletág-igazgatókat nevezett ki a Sun Microsystems magyar leánya

A Sun Microsystems Kft. a mai napon bejelentette a vállalat újonnan kinevezett üzletág-igazgatóit. Amint arról beszámoltunk, Hegedüs Gábor ügyvezető az év elején a HP-hoz igazolt, majd a nyár elején követte őt több meghatározó személyiség is a Suntól, az ő utódaikat most nevezték ki, tehát felállt az új vezér, Hernádi József csapata.

[HWSW] A Sun Microsystems Kft. a mai napon bejelentette a vállalat újonnan kinevezett üzletág-igazgatóit. Amint arról beszámoltunk, Hegedüs Gábor ügyvezető az év elején a HP-hoz igazolt, majd a nyár elején követte őt több meghatározó személyiség is a Suntól, az ő utódaikat most nevezték ki, tehát felállt az új vezér, Hernádi József csapata.

Polner Tamás A Sun új marketing-igazgatója Polner Tamás lett, aki a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett műszaki informatikus szakon, és a CEU/Case Western Reserve University közös programján szerezte MBA diplomáját marketing és nemzetközi menedzsment specializációval. Pályafutását a Sunnál kezdte rendszermérnökként, később a távközlési üzletágban volt ügyfélmenedzser, majd pedig a Sun szoftverüzletágát vezette. 2003 és 2004 között az IPR-Insights szoftvergazdálkodási tanácsadó cég vezető konzulense, majd visszatért a Sunhiz, mint parkerkapcsolati igazgató. Polner a HP-hoz távozott Kristóf Judit utódaként november 1-től tölti be a marketing-igazgatói pozíciót a cégnél.

Tőzsér Áron A kormányzati üzletág új vezetője a 28 esztendős Tőzsér Áron, aki a Gábor Dénes Főiskolán szerezte műszaki menedzser végzettségét, majd 2001-ben a KFKI Csoportban kezdte szakmai pályafutását. Kezdetben az ICON Zrt. IT-biztonsági üzletágának, 2002-től pedig a londoni székhelyű KFKI UK Ltd IT-biztonsági üzletágának üzletfejlesztéséért felelt. 2003-tól a KFKI Csoport szoftverfejlesztéssel foglalkozó leányvállalatánál, az IQSYS Zrt.-nél az államigazgatási üzletág értékesítésért volt felelős. Tőzsér december 17-től tölti be az üzletág-vezetői tisztséget, ahol Szkurka János HP-hoz történt igazolásával keletkezett üresedés.

Rehus Csaba A Sun Microsystems távközlési üzletágának új vezetője Rehus Csaba, aki a Cisco kötelékéből érkezett a céghez, és hivatalosan december 3. óta látja el ezt a feladatot. Rehus a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, egyetemi évei alatt ösztöndíjasként az USA-ban és Svédországban folytatott tanulmányokat. Legutóbbi munkahelyén, a Cisco Magyarországnál a középvállalatokért felelős értékesítési vezetőként dolgozott. Korábban, a Graphisoft Rt. ArchiFM részlegének kereskedelmi igazgatójaként a Graphisoft létesítménygazdálkodási szoftvercsomagjának nemzetközi értékesítése volt a feladata. Rehus elődhe Gombár György volt, aki a nyáron a HP-hoz igazolt.

Benedek Gábor

Az ipar és kereskedelem üzletág élén a HP-hoz igazolt Mohai Gábort Benedek Gábor váltja, aki a Miskolci Egyetemen végzett okleveles közgazdászként, előtte pedig a GATE-n szerzett főiskolai diplomát vállalkozásszervező közgazdászként. Pályáját a pénzügyi szektorban kezdte, majd a KFKI Csoportban töltött be értékesítési pozíciókat különböző területeken: először a KFKI Holdingban az államigazgatási területtel foglalkozott 3 évig, később a stratégiai kereskedelmi csapatban, majd az IQSYS megalakulásával annak ipar, kereskedelem, közmű üzletágában értékesítési vezetőként dolgozott az utóbbi 4 évben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról