Szerző: Bányai György

2007. október 25. 13:37:04

Ötletes filmlejátszó a SanDisktől

A SanDisk a legegyszerűbb módját választotta a letöltött videoállományok tévéképernyőn történő lejátszásához. A SanDisk Sansa TakeTV USB kulcsként használható részét a tévéhez kapcsolt dokkolóba csúsztathatjuk, miután rámásoltuk a lejátszandó video- vagy hanganyagot.

[HWSW] A SanDisk a legegyszerűbb módját választotta a letöltött videoállományok tévéképernyőn történő lejátszásához. A SanDisk Sansa TakeTV USB kulcsként használható részét a tévéhez kapcsolt dokkolóba csúsztathatjuk, miután rámásoltuk a lejátszandó video- vagy hanganyagot.

A SanDisk Sansa TakeTV három részből áll, ha a mellékelt tápegységet, vagy kábeleket nem vesszük számításba. Első, talán legfontosabb alkotóelem egy USB-kulcs, egy pendrive, amelyre szabadon másolhatók az állományok, függetlenül attól, hogy az filmfájl-e. Abban az esetben azonban, ha a másolt állomány DivX, XviD, vagy akár MPEG4-formátumú, már ülhetünk is a televíziónk képernyője elé, ahol a dokkolóba csúsztatva a memóriakulcsot, már nyomhatjuk is a lejátszás gombot a távirányítón.

A 100 dollárért 4 gigabájt, 150 dollárért 8 gigabájt tárkapacitást kínáló TakeTV dobozán a minimális rendszerkövetelmények között túl sok megszorítást nem találunk, Linux, MAC, vagy Windowsos egyaránt lehet közeg, ha van egy szabad USB-kapunk. A televízió oldalán a hangbemenet mellett a kompozit, vagy S-Video bemenet egyedül, ami szükségeltetik a használatához.


Szögegyszerű és konfigurációmentes a Sansa TakeTV használata.

A kisebbik 4 gigabájtos modell 10 órányi 1,5 megabit/s-os bitrátájú, 720 x 480 képpont felbontású videó (128 kbit/s hanggal) tárolására elegendő kapacitású, a 8 gigabájtos nagytestvér ennek duplájára, 20 óra anyag tárolására alkalmas a fenti formátumú állományokból. A termék mellé a SanDisk internetes szolgáltatást is nyújt, a jelenleg béta állapotban álló Fanfare letöltőközpont kínál tartalmakat, amelyek a formátumukat tekintve optimalizálva igazodnak a TakeTV képességeihez.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 11:48

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.