Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 31. 16:02

Cisco-RSA együttműködés az egyszerűbb titkosításért

A Cisco és az RSA olyan technológia fejlesztésén dolgoznak, amellyel az ügyfelek leegyszerűsíthetik a bizalmas adatok titkosítását. Az új technológiák együttesen fognak segíteni az ügyfeleknek a szalagokon és más adathordozókon tárolt adatok titkosításában, illetve a titkosítási kulcsok infrastruktúrán belüli felügyeletében.

[HWSW] A Cisco és az RSA olyan technológia fejlesztésén dolgoznak, amellyel az ügyfelek leegyszerűsíthetik a bizalmas adatok titkosítását. Az új technológiák együttesen fognak segíteni az ügyfeleknek a szalagokon és más adathordozókon tárolt adatok titkosításában, illetve a titkosítási kulcsok infrastruktúrán belüli felügyeletében.

"A biztonsági fenyegetések ma már nem korlátozódnak azokra a cégekre, amelyek a biztonsági mentés szalagjait a telephelyen kívül tárolják. Ma már mindenféle méretű cég tapogatózik a titkosítás irányába, mert nagyon komoly veszélyt jelent az adatok elvesztése vagy ellopása" -- mondta Rajeev Bhardwaj, a Cisco adatközponti üzleti egységének termékfelügyeleti igazgatója. "Az RSA vállalati titkosításikulcs-felügyeletét a Cisco nagyteljesítményű Storage Media Encryption technológiájával egyesítve közös ügyfeleinknek egyszerűbb utat tudunk mutatni az adatok védelmére a teljes tároló-hálózatra kiterjedően."

A tervezett Cisco- és RSA-technológiák egyike a Cisco Storage Media Encryption, amely az adatok titkosítását, mint tárolóhálózati szolgáltatást valósítja meg, a másik a pedig az RSA Key Manager, amely központi megoldást nyújt a titkosítási kulcsok felügyeletéhez. A készülő technológiának része lesz egy nyílt API a kulcsok felügyeletéhez.

Az RSA Key Manager célja, hogy biztonságosan állítsa elő, tárolja és terjessze a kriptográfiai kulcsokat. A rendszert úgy alakították ki, hogy lehetővé tegye mindenféle titkosítási végpont központi adminisztrációját, és szétválassza a feladatköröket a hozzáférés szabályozása érdekében. A szabályrendszer-alapú felépítés révén a biztonsági csoportok egy központi rendszerben határozhatják meg a titkosítási szabályokat, és vezethetik be ezeket a titkosítási végpontokon.

A Cisco a meglevő rendszerek szempontjából transzparens Storage Media Encryptiont beépíti SAN-infrastruktúra eszközeibe, lehetővé téve az adattitkosítás kényelmes felügyeletét többféle tárolóeszközön, legyen szó akár lemezekről, szalagos meghajtókról, vagy éppen virtuális szalagkönyvtárakról. Azáltal, hogy az adatok titkosítása a hálózaton történik, az olyan adathordozókon is védhetők az adatok, amelyek maguk nem támogatják ezt a lehetőséget.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról