Szerző: Ady Krisztián

2007. május 30. 11:50

Pendrive méretű eszközbe költöztette a biztonságos internetezést a Yoggie

Külső eszközbe szervezi ki az internet biztonságával kapcsolatos feladatokat a Yoggie , a pendriveok méreténél alig nagyobb, USB-s felületű Yoggie Pico Linux operációs rendszert, illetve alkalmazásokat futtat. A noteszgépünkre, vagy asztali számítógépünkre érkező adatcsomagok ezen az egyszerűen csatlakoztatható hardveres megoldáson keresztül jutnak el az operációs rendszerig.

[HWSW] Külső eszközbe "szervezi ki" az internet biztonságával kapcsolatos feladatokat a Yoggie, a pendriveok méreténél alig nagyobb, USB-s felületű Yoggie Pico Linux operációs rendszert, illetve alkalmazásokat futtat. A noteszgépünkre, vagy asztali számítógépünkre érkező adatcsomagok ezen az egyszerűen csatlakoztatható hardveres megoldáson keresztül jutnak el az operációs rendszerig.

A Yoggie érdekes biztonsági megoldása gyakorlatilag minden internetes fenyegetésre ellenszert nyújt, az 520 Mhz-es processzoron, kellő mennyiségű memórián futó linuxos alkalmazások nem csak tűzfalat képeznek, de a vírusok, kéretlen levelek, adatlopási kísérletek ellen is védenek. Az igen kicsire zsugorított számítógépben több mint egy tucatnyi alkalmazás dolgozik a biztonságos internetezés érdekében, a készülék még szülői felügyeleti funkciókat is biztosít.

Yoggie Pico A Yoggie Pico USB felületen kapcsolódik a számítógéphez, és ezen keresztül kapja az áramellátását is. A gyártó szerint az USB2.0 felület maximum 480 megabit/s-os adatátviteli sebessége tökéletesen megfelel a gyors, akár Fast Ethernet sebességű kapcsolatok kiszolgálásához is, a hardveres megoldás használata semmilyen lassulást nem okoz a hálózati forgalomban, az internetezés sebességében. A különállló USB-s eszköz ráadásul erőforrást szabadít fel a számítógépnél is, hiszen nem kell azon vírusírtó alkalmazást, vagy komplett internetbiztonsági csomagot futtatni, melyek érezhetően csökkentik a számítógépünk teljesítményét.

A Yoggie Pico két változatban érhető el, az üzleti felhasználóknak szánt Pro változat 199 dollárba kerül, melynél az első évet követően további 30 dolláros évi díjat is kell fizetni a szoftverek frissítéséért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról