Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 5. 14:23

Németek veszik meg a hazai Stormregion játékfejlesztő céget

Német kézbe került a valós idejű stratégiai játékairól ismert Stormregion. A hazai szoftverfejlesztő céget az elsősorban az autószimulátoros közösség számára mai napig etalonként szolgáló GTR, GTR2 és GT Legends játékokról elhíresült 10tacle Studios vásárolja fel, a tranzakció keretén belül a német vállalathoz kerül a Stormregion 95 alkalmazottja, valamint a Codename: Panzers sorozathoz kapcsolódó összes szellemi tulajdon, illetve a Gepard kódnevű grafikus motor.

[HWSW] Német kézbe került a valós idejű stratégiai játékairól ismert Stormregion. A hazai szoftverfejlesztő céget az elsősorban az autószimulátoros közösség számára mai napig etalonként szolgáló GTR, GTR2 és GT Legends játékokról elhíresült 10tacle Studios vásárolja fel, a tranzakció keretén belül a német vállalathoz kerül a Stormregion 95 alkalmazottja, valamint a Codename: Panzers sorozathoz kapcsolódó összes szellemi tulajdon, illetve a Gepard kódnevű grafikus motor.

A Stormregion a S.W.I.N.E. című játékkal tűnt fel a színen, a nyulak és disznók harcát feldolgozó program azonban még nem hozott világhírt a csapatnak. A második világháborút feldolgozó valós idejű stratégiai játékaik egész sora révén azonban már komoly ismertségre tettek szert nem csak Magyarországon, hanem külföldön is. A Codename: Panzers és a Rush for Berlin sorozat tagjai elsősorban Németországban fogytak jól. A német PC Games minden idők legjobb valós idejű stratégiai játékait számba vevő listán az első három hely mindegyikét valamelyik Stormregion-szoftver birtokolja. A 10tacle közleménye szerint a Stormregion még az idén legalább két új játékkal jelentkezik.

A frankfurti tőzsdén jegyzett 10tacle Studios az egyik legnagyobb független játékfejlesztő Európában, amely Németországon kívül Londonban, Belgiumban, Pozsonyban és Szingapúron is rendelkezik fejlesztőstúdióval. A tavalyi pénzügyi évben a cég bevétele 64 százalékkal 29 millió euróra emelkedett, adózás és kamatfizetés előtti eredménye (EBIT) pedig közel háromszorosára növekedve 4,7 millió eurót tett ki.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról