Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 5. 14:23

Németek veszik meg a hazai Stormregion játékfejlesztő céget

Német kézbe került a valós idejű stratégiai játékairól ismert Stormregion. A hazai szoftverfejlesztő céget az elsősorban az autószimulátoros közösség számára mai napig etalonként szolgáló GTR, GTR2 és GT Legends játékokról elhíresült 10tacle Studios vásárolja fel, a tranzakció keretén belül a német vállalathoz kerül a Stormregion 95 alkalmazottja, valamint a Codename: Panzers sorozathoz kapcsolódó összes szellemi tulajdon, illetve a Gepard kódnevű grafikus motor.

[HWSW] Német kézbe került a valós idejű stratégiai játékairól ismert Stormregion. A hazai szoftverfejlesztő céget az elsősorban az autószimulátoros közösség számára mai napig etalonként szolgáló GTR, GTR2 és GT Legends játékokról elhíresült 10tacle Studios vásárolja fel, a tranzakció keretén belül a német vállalathoz kerül a Stormregion 95 alkalmazottja, valamint a Codename: Panzers sorozathoz kapcsolódó összes szellemi tulajdon, illetve a Gepard kódnevű grafikus motor.

A Stormregion a S.W.I.N.E. című játékkal tűnt fel a színen, a nyulak és disznók harcát feldolgozó program azonban még nem hozott világhírt a csapatnak. A második világháborút feldolgozó valós idejű stratégiai játékaik egész sora révén azonban már komoly ismertségre tettek szert nem csak Magyarországon, hanem külföldön is. A Codename: Panzers és a Rush for Berlin sorozat tagjai elsősorban Németországban fogytak jól. A német PC Games minden idők legjobb valós idejű stratégiai játékait számba vevő listán az első három hely mindegyikét valamelyik Stormregion-szoftver birtokolja. A 10tacle közleménye szerint a Stormregion még az idén legalább két új játékkal jelentkezik.

A frankfurti tőzsdén jegyzett 10tacle Studios az egyik legnagyobb független játékfejlesztő Európában, amely Németországon kívül Londonban, Belgiumban, Pozsonyban és Szingapúron is rendelkezik fejlesztőstúdióval. A tavalyi pénzügyi évben a cég bevétele 64 százalékkal 29 millió euróra emelkedett, adózás és kamatfizetés előtti eredménye (EBIT) pedig közel háromszorosára növekedve 4,7 millió eurót tett ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról