Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 22. 14:33

Újdonságok serege az EMC-től

1,8 petabájt kapacitású virtuális szalagkönyvtárat jelentett be orlandói EMC World konferenciáján a tárolóeszközök vezető gyártója. A vállalat emellett bemutatta deduplikációs szoftverének új verzióját is, illetve további szoftveres újdonságokkal is előrukkolt. Az EMC Worldöt évente rendezik, az idei konferencián több mint 7 ezren vettek részt.

[HWSW] 1,8 petabájt kapacitású virtuális szalagkönyvtárat jelentett be orlandói EMC World konferenciáján a tárolóeszközök vezető gyártója. A vállalat emellett bemutatta deduplikációs szoftverének új verzióját is, illetve további szoftveres újdonságokkal is előrukkolt. Az EMC Worldöt évente rendezik, az idei konferencián több mint 7 ezren vettek részt.

A Symmetric DMX-3 platformra épülő EMC Disk Library DL 6100 és 6300 virtuális szalagkönyvtárak maximális kapacitása hardveres tömörítés segítségével 1,8 petabájt, vagyis 1 millió gigabájt. A könyvtár tetszőleges szerverekhez kapcsolható, az EMC-től külön megvásárolható szolgáltatások segítségével akár mainframe kategóriás gépekhez is. A DL 6000 család tagjai óránként 11 terabájtos sebességgel képesek menteni. Az EMC csúcskategóriás virtuális szalagkönyvtárai júniustól lesznek rendelhetők, az árak 1 millió dollárnál kezdődnek.

Az EMC bejelentette továbbá az Avamar deduplikációs szotfver legújabb, 3.7-es változatát. A deduplikáció segítségével hely takarítható meg a tárolókon, mivel a redundáns információk törlésre kerülnek. Az Avamar technológiájához hasonló fejlett megoldások a deduplikációt nem csak állományok, hanem akár a blokkok szintjén is képesek elvégezni. Az EMC által most bejelentett verzió már támogatja a VMware Consolidated Backupot, amelynek köszönhetően a virtuális gépek mentése tízszeresére gyorsult, illetve továbbfejlesztették a fájlszerverek kezelését is.

Az EMC RecoverPoint is megújult, a frissített verzió már támogatja a Microsoft Volume Shadow Copy szolgáltatást (VSS), amely egyszerűsíti és automatizálja az Exchange és SQL Serverrek mentését és visszaállítását. Emellett az EMC integrálta a RecoverPointot az EMC Replication Managerrel annak érdekében, hogy a windowsos környezetekben a RecoverPoint CDP-szolgáltatása központilag menedzselhető legyen. Frissítésen esett át a NetWorker is, bár az újdoságok itt elsősorban a kezelőfelületet és az idegen nyelvek támogatását érintik.

Szintén az EMC World konferencián mutatkozott be a HomeBase, amely a szerverek szintjén biztosít adathelyreállítást hardverhibák vagy katasztrófák esetén. Az új verzió egy új technológia segítségével a korábbinál még sűrűbben menti el egy szerver állapotát, így a visszaállítás is "naprakészebb". A vállalat szerint a HomeBase akár más típusú szerverre is képes visszaállítani az adatokat, mint amilyenről azok el lettek mentve. Az EMC bejelentése szerint a HomeBase együttműködik az Avamarral, a NetWorkerrel és a VMware-rel is, a lemezképeket tároló szerver licencdíja 15 ezer dollár, minden egyes mentett szerver licencdíja pedig ezer dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról