:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 15. 12:11

Frissült a BEA WebLogic Real Time szerver

A BEA WebLogic Real Time szerverrel azok a vállalatok is Java-alapon építhetik ki informatikai rendszereiket, melyeknek valósidejű megoldásokra van szükségük -- állítja az Alerant, a BEA magyarországi disztribútora.

[HWSW] A BEA WebLogic Real Time szerverrel azok a vállalatok is Java-alapon építhetik ki informatikai rendszereiket, melyeknek valósidejű megoldásokra van szükségük -- állítja az Alerant, a BEA magyarországi disztribútora.

A napokban jelent meg a BEA Systems nemrégen bemutatott WebLogic Real Time szabványos, Java-alapú szerverének legújabb, Core Edition 1.1 verziója. A szerver elsődleges felhasználási területe a garantált válaszidőt igénylő, eseményvezérelt alkalmazások megvalósítása. A garantált válaszidő igen fontos elsősorban a telekommunikációs, pénzügyi, légi szolgáltatásokat nyújtó, vagy gyártással foglalkozó cégek számára, de a felfutóban lévő online játékipar és több területen a hadsereg részére is.

A BEA WebLogic Real Time szerver alapja a BEA JRockit Java virtuális gép, amely az egyedülálló Deterministic Garbage Collectorral rendelkezik, a BEA tesztjei szerint ez a mechanizmus garantálja a maximum 30 milliszekundumos futásidőt. Hozzá kapcsolódik a BEA JRockit Runtime Analyzer, mely igény szerint rögzíti a futásidejű adatokat, és erről részletes nyilvántartást vezet az alkalmazás válaszidejének elemzéséhez.

A WebLogic Real Time megjelenéséig e területeken nemigen jöttek létre Java-alapú megoldások, köszönhetően a nem garantált válaszidőnek. A vállalatok C vagy C++ segítségével fejlesztették ki és tartották karban valósidejű alkalmazásaikat, de a BEA megoldása lehetővé teszi, hogy a cégek felhagyjanak a saját infrastruktúra-kód megírásával, és Java környezetet építsenek ki. Ez nagyobb teljesítményt, jobb fejlesztői hatékonyságot, kevesebb meghibásodást eredményez, biztosítja a szabványoknak való megfelelést, valamint megbízható kernelt ad a szakemberek kezébe -- véli a BEA.

A Java környezetek további előnye, hogy támogatja a szolgáltatásorientált architektúra kialakítását, mellyel a szolgáltatások jobban tervezhetővé, kezelhetővé, újrafelhasználhatóvá válnak, valamint együttműködhetnek az elkülönült alkalmazások, illetve rendszerek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.