Szerző: Ady Krisztián

2006. június 20. 10:40

Megjelent az MSN Messengert leváltó Windows Live Messenger

A pletykák végülis nagyjából igaznak bizonyultak: június 16-a helyett tegnap, 19-én jelent meg az MSN Messenger 7.5-öt leváltó utód, a Windows Live Messenger végleges változata. Az MSN Messenger soron következő verziója az első olyan azonnali üzenetküldő alkalmazás, mely a Windows Live sorozathoz kapcsolódik, és bárki szabadon elérheti.

HIRDETÉS

[HWSW] A pletykák végülis nagyjából igaznak bizonyultak: június 16-a helyett tegnap, 19-én jelent meg az MSN Messenger 7.5-öt leváltó utód, a Windows Live Messenger végleges változata. Az MSN Messenger soron következő verziója az első olyan azonnali üzenetküldő alkalmazás, mely a Windows Live sorozathoz kapcsolódik, és bárki szabadon elérheti.

A Windows Live a Microsoft belépője a 'szoftver-mint-szolgáltatás' piacra, a Windows Live Messengert pedig jópár hónapig tesztelhették első körben a hivatalos tesztelők, később pedig a szemfüles és bátor internetezők. A Live Messengert hamarosan a Windows Live Search asztali keresőmotor, a Windows Live Mail Desktop és a Windows Live Toolbar megjelenése is követi az év hátralévő részében.

Az FTP-szerverünkről magyar nyelven is elérhető Windows Live Messenger elsősorban külalakjában nyújt majd újat, a Windows Vistához igazított téma viszont kicsit furcsán mutat a Windows XP operációs rendszereken. Az új képességek listáján nem csak számítógépek közötti, hanem a PC és normál telefonok közötti kommunikáció, megosztott, egyszerű állománycserélést biztosító könyvtárak, illetve a régóta hiányzó offline üzenetkezelés áll. Utóbbi lehetővé teszi, hogy az offline kapcsolatainknak is küldhessünk üzeneteket, melyet akkor kapnak meg, amikor bejelentkeznek a Windows Live Messengerbe.

Windows Live Messenger

Az MSN Messenger az egyik legnépszerűbb azonnali üzenetküldő alkalmazás, a 82 milliónyi európai internetező 49 százaléka használja, míg az észak-amerikai online felhasználóknak 37 százaléka teszi erre az alkalmazásra a voksát. A ComScore adatai szerint Dél-Amerikában sokkal magasabb a Messenger népszerűsége, itt a piac 61 százalékát tudhatja magának a Microsoft MSN Messengere.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 17:26

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.