Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 25. 15:57

Kiterjeszti hazai felsőoktatási programját az Intel

Az Intel együttműködési megállapodást írt alá a magyar Oktatási Minisztériummal és a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal az oktatás terén végzett tevékenységük kiterjesztéséről. A megállapodás közös fejlesztésekre, tananyagokra és oktatási módokra vonatkozik, egyaránt érinti az általános, közép- és szakmai iskolákat, illetve a felsőoktatási intézményeket. A célkitűzések között szerepel a tanár- és diákcsere-programok előmozdítása és a magyar kutatási környezet fejlesztése is.

[HWSW] Az Intel együttműködési megállapodást írt alá a magyar Oktatási Minisztériummal és a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal az oktatás terén végzett tevékenységük kiterjesztéséről. A megállapodás közös fejlesztésekre, tananyagokra és oktatási módokra vonatkozik, egyaránt érinti az általános, közép- és szakmai iskolákat, illetve a felsőoktatási intézményeket. A célkitűzések között szerepel a tanár- és diákcsere-programok előmozdítása és a magyar kutatási környezet fejlesztése is.

Az Intel 2005-ben indította el Magyarországon Technology Entrepreneurship programját. A kétnapos tanfolyamok az egyetemek műszaki karainak oktatóit célozták meg azzal a szándékkal, hogy a tanfolyamon elsajátított ismeretek az oktatói tananyagokba beépülve elősegítsék az egyetemi hallgatók vállalkozói képességekkel való felruházását. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, valamint az Oktatási Minisztérium által támogatott magyarországi tanfolyam keretében eddig mintegy 40 magyar egyetemi oktató kapott lehetőséget arra, hogy megismerkedjen a világhírű Berkeley egyetem tananyagaival, az egyetem két professzorának előadásain.

A ma megkötött megállapodás célja, hogy a Technology Entrepreneurship programot 2008-ig a hazai felsőoktatási intézmények 50 százalékában, 2009-ig pedig a 80 százalékukban vezessék be, így a közeljövőben további száz tanár vehet részt majd a képzésben, akik a megszerzett tudást képesek lesznek átadni a képzési folyamatban, így építve a vállalkozói ökoszisztémát.

a címlapról