Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 14. 14:51

Az Intel fejlesztőrendszereket adományozott magyar egyetemeknek

Az Intel egyenként 10 ezer dollár értékű

HIRDETÉS

[HWSW] Az Intel egyenként 10 ezer dollár értékű fejlesztőrendszereket adományozott a győri Széchenyi István Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem számára. Az előbbi intézmény két PXA fejlesztőrendszerben, míg a budapesti egyetem két PXA, két IXP425 fejlesztőrendszerben, valamint kettő "Microsoft Windows CE Platform builder" rendszerben részesül. A platformok, illetve az ezeken futó operációs rendszerek által az informatikus hallgatók megismerkedhetnek a manapság elterjedt, újabb ismereteket igénylő kis fogyasztású és nagy sebességű, 32 bites beágyazott architektúrákkal.

A Széchenyi István Egyetem jogelődjének, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolának alapításától kezdve egyik fő oktatási területe a telekommunikáció volt -- mondta el Dr. Keresztes Péter professzor. "Ahogyan az évek során a felsőoktatásban csökkent a specializáció, fejlődött az informatika, a távközlés, és a mikroelektronika, úgy fejlődött ki egy új szak, a mérnök-informatikus szak. Az idő bizonyította, hogy az Intel termékeivel érdemes megismerkedni, mert az alkalmazásukkal kapcsolatos mérnöki tudás hosszú távon kamatozik, még akkor is, ha maguk a termékek szédületes tempóban változnak és cserélődnek."

Prof. Dr. Sallai Gyula, a BME rektorhelyettese szerint az Inteltől kapott fejlesztőrendszerek nagy segítséget, új színt hoznak a mérnök informatikusok képzésében, különösen a ősszel induló, laboratórium orientáltabb alapképzésben. Az Intel adománya a kézi számítógépes és mobiltelefonos alkalmazások fejlesztésében lesz a diákok segítségére.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 18:46

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.