:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 8. 10:15

Hét nyelven beszél a magyar fejlesztésű EuroOffice irodai szoftvercsomag

A MultiRáció Kft. az OpenOffice alapjaira épült MagyarOffice irodai programcsomag továbbfejlesztett változatával, az EuroOffice-szal hódítaná meg az európai piacot. Ennek érdekében a szoftver összesen hét nyelven beszél, a vállalat szerint így az EU lakosságának 85 százaléka használhatja.

[HWSW] A MultiRáció Kft. az OpenOffice alapjaira épült MagyarOffice irodai programcsomag továbbfejlesztett változatával, az EuroOffice-szal hódítaná meg az európai piacot. Ennek érdekében a szoftver összesen hét nyelven "beszél", a vállalat szerint így az EU lakosságának 85 százaléka használhatja.

Az EuroOffice angolul, németül, franciául, olaszul, spanyolul, lengyelül vagy magyarul képes a felhasználójával kommunikálni, azonban a készítők nem csak a program kezelőfelületét ültették át ezekre a nyelvekre, hanem a kézikönyvet és a súgókat, valamint a dokumentumsablonokat is. A MorphoLogic által kifejlesztett helyesírás-ellenőrző most még csak magyarul, lengyelül, angolul és németül tud.

Az EuroOffice nem csak a beszélt nyelvek területén hoz újdonságokat elődeihez képest, hanem számos funkióval is bővült. A MultiRáció az ELTE Informatika Karával és a Szegedi Tudományegyetem Informatika Tanszékcsoport Szoftverfejlesztés Tanszékével együttműködve a következő két évben több mint 300 millió forintot fordít termékfejlesztésre, ennek az összegnek a felét EU-s pályázatok révén kívánják előteremteni.

A fejlesztők ígérete szerint a harmadik negyedév során megjelenő EuroOffice 2.0 verzió már az OpenOffice 2.0 kódbázásiára fog épülni és újdonságként tartalmazza a MorphoLogic helyesírásellenőrző francia, spanyol és olasz nyelvű változatát, valamint egy ötezer szócikkes, de tetszés szerint bővíthető szótárt is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.