Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Áprilisban mutatkozik be az AMD 'Pacifica' virtualizációs technológiája

Ady Krisztián, 2005. március 31. 10:24
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Xbit labs, Neowin] Az Advanced Micro Devices (AMD) szerdán bemutatót tartott szoftverfejlesztők és elemzők számára az eddig csak pletykákból ismert, Pacifica kódnéven jegyzett virtualizációs technológiáról. Bár a vállalat csak árpilisban hozza nyilvánosságra a technológia részletes specifikációit, azt már most tudni lehet, hogy az AMD megoldása nagyon hasonló az Intel Vanderpool néven ismert technológiájához.

[Xbit labs, Neowin] Az Advanced Micro Devices (AMD) szerdán bemutatót tartott szoftverfejlesztők és elemzők számára az eddig csak pletykákból ismert, "Pacifica" kódnéven jegyzett virtualizációs technológiáról. Bár a vállalat csak árpilisban hozza nyilvánosságra a technológia részletes specifikációit, azt már most tudni lehet, hogy az AMD megoldása nagyon hasonló az Intel Vanderpool néven ismert technológiájához.

A Pacifica virtualizációs technológia új képességekkel ruházza fel az AMD64 technológiára épített processzorokat és azok beépített memóriavezérlőjét. Az eWeek információi szerint az AMD és az Intel megoldása annyira hasonló lesz egymáshoz, hogy a szoftverfejlesztők termékei finomhangolás nélkül is tökéletesen futnak majd mindkét platformon.

A processzorokba épített virtualizációs technológiák lehetővé teszik több operációs rendszer egyidejű futtatását, lényegében a számítógép egyszerre több, egymástól teljesen független rendszernek "látszik". A Pacifica technológiát alkalmazó, szerverekbe és asztali gépekbe szánt AMD processzorok 2006 első félévében lesznek elérhetők.