Szerző: Budai Péter

2004. december 27. 10:07

Készül az XML dokumentumok egyesítésének specifikációja

[News.com] Egy új specifikáció jelent meg az XML dokumentumok tartalmának összefésülésére, amely révén a web vezető szabványainak kidolgozásával foglalkozó szervezet reméli, hogy jelentősen egyszerűbbé válik több eltérő XML dokumentum egyesítése.

XInclude 1.0

A World Wide Web Consortium (W3C) a múlt héten tette közzé az XML Inclusions (XInclude) szabványtervezet 1.0-s verzióját, ami kifejezetten az XML dokumentumok egyesítésének korábbi, nehézkes módszereit hivatott leváltani.

"Az inclusion a tartalom újrahasznosításának képessége, amivel például egy jogvédelmi nyilatkozatot a vállalatom valamennyi dokumentumának részévé tudom tenni. Az inclusion mechanizmusa nélkül ugyanazt a tartalmat kell többször átmásolni, így viszont elegendő hivatkozni rá" -- ismertette Philippe Le Hegaret, a W3C architekturális specifikációinak vezetője.

Már most is rendelkezésre állnak alternatív technikák a dokumentumok egymásba ágyazására, azonban ezek használata meglehetősen kényelmetlen, és egy már elavultnak mondható szabványcsalád része. A leggyakoribb megoldás DTD (Document Type Definition) leírásokra épít. Ezek általában szerveroldali utasítások, amik az XML dokumentumok értelmezéséhez szükségesek, általuk határozható meg, hogy az elemek milyen kapcsolatban állnak egymással.

Lejárt a DTD ideje

A W3C már évek óta azon dolgozik, hogy az XML a DTD-től teljesen függetlenül fejlődjön tovább, 2001 óta már az XML Schema specifikációt javasolja a DTD helyett. Az XML Schema azóta már számtalan XML-alapú technológia részét képezi, így a SOAP (Simple Object Access Protocol) 1.2 és a WSDL (Web Services Description Language) is rá épít.

Ha az XInclude széles körben elfogadottá válik, az egyben a DTD végét is jelentheti majd. "Az XML Schema teljesen a DTD helyére kerül. Az inclusion beépítésével egyre kevésbé szorulunk rá használatára" -- erősítette meg Le Hegaret.

Az XInclude létrehozásáért a W3C Core Working Group a felelős. Szerkesztője Jonathan Marsh a Microsofttól és David Orchard a BEA Systemstől.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról