:

Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 24. 09:31

Az álommobilban nincs digitális fényképezőgép?

Miközben a mobiltelefon-gyártók egyre nagyobb felbontású digitális kamerákat zsúfolnak bele napjaink csúcskategóriás fényképezőgépeibe, az AvantGo felmérése szerint az álom-mobiltelefon képességlistáján az utolsó helyek egyikén szerepel az integrált fényképezőgép. Az AvantGo nemrég fejezte be 2004 Mobile Life Survey felmérésének kiértékelését, melyre 3200 felhasználótól érkezett válasz. A kérdések és válaszok alapján a vállalat összeállított egy képességlistát, melyen a legfontosabb képességek a lista elején, a felejthetőek a lista végén kaptak helyet.

Miközben a mobiltelefon-gyártók egyre nagyobb felbontású digitális kamerákat zsúfolnak bele napjaink csúcskategóriás fényképezőgépeibe, az AvantGo felmérése szerint az álom-mobiltelefon képességlistáján az utolsó helyek egyikén szerepel az integrált fényképezőgép. Az AvantGo nemrég fejezte be "2004 Mobile Life Survey" felmérésének kiértékelését, melyre 3200 felhasználótól érkezett válasz. A kérdések és válaszok alapján a vállalat összeállított egy képességlistát, melyen a legfontosabb képességek a lista elején, a felejthetőek a lista végén kaptak helyet.

Az álommobil legfontosabb képességeinek listáján az első helyen a naptár, névjegyzék funkció, valamint a könnyű PC szinkronizáció áll, a második helyre az akkumulátoros üzemidő került. Ezt követi az e-mail kliens, valamint az üzenetküldő szolgáltatások, majd meglepő módon a Wi-Fi vagy Bluetooth támogatás következik, egyértelművé téve, hogy Bluetooth nélkül ma már nem lehet mobiltelefont piacra dobni.

A vezeték nélküli kapcsolódást követi a telefon befoglaló mérete, súlya. Az MP3-lejátszást a megkérdezettek 77 százaléka tartotta nagyon fontosnak, míg 76 százalékuk a nagy kijelzőt is preferálja. A GPS helymeghatározó funkciót 65 százalék tartotta elengedhetetlennek. A hordozható lejátszókkal vetekedő, 20 GB és ennél magasabb tárolókapacitást 64 százalék tartotta volna fontosnak.

Meglepő módon az integrált kamera, a beépített digitális fényképezőgép csak a megkérdezettek 63 százaléka szerint kihagyhatatlan az álommobilból, a listán csak a tizenkettedik helyre került ez a képesség.

A megkérdezett felhasználók ugyanakkor elégedettek a mobiltelefonok szoftverével, 10-ből 8-an nem váltanának a jelenleg használt Windows Mobile vagy Palm OS platformot futtató telefonról más platformot futtatóra, új készülék vásárlása esetén sem. A válaszadók közel kétharmada inkább különálló tenyérgépet vásárol ahelyett, hogy okostelefont vagy kommunikátort vásárolna beépített mobiltelefonos képességekkel. Az okostelefont választók közül 31 százalék mindenképpen maradna jelenlegi platformja mellett és nem váltana Symbian OS-t futtató vagy RIM Blackberry mobiltelefonra.

A megkérdezettek 77 százaléka saját maga vásárolta jelenlegi mobilkészülékét, míg 13 százalék ajándékba, 9 százalék pedig a munkaadójától kapta. A tartalomszolgáltatók örülhetnek: a válaszadók 70 százaléka töltött már le négy vagy több alkalmazást a mobiltelefonjára, míg 34 százalékuk több mint 10 alkalmazást is telepített már. A szoftverek nagy száma ellenére azonban senki sem szándékozik évente 100 dollárnál többet költeni mobil szoftverekre.

A "2004 Mobile Lifestyle Survey" két hét alatt összegyűjtött adatokon alapul, mely felmérést az AvantGo 3260 felhasználója önként töltött ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.