Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Ősszel negyedszer adják át a Nagy Testvér-díjakat

Rátonyi Gábor Tamás, 2004. szeptember 15. 14:56
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Szeptember 13-a óta áll nyitva az ajánlók előtt a magyarországi Nagy Testvér-díj weboldala. A hu.bigbrotherawards.org címen elérhető oldalon lehet ajánlást tenni a magánszféra megsértésében élenjáró személyekre, hivatalokra, vállalkozásokra, s ugyanitt lehet javasolni pozitív elismerésre méltó jelölteket is.

hirdetés
[HWSW] Szeptember 13-a óta áll nyitva az ajánlók előtt a magyarországi Nagy Testvér-díj weboldala. A hu.bigbrotherawards.org címen elérhető oldalon lehet ajánlást tenni a magánszféra megsértésében élenjáró személyekre, hivatalokra, vállalkozásokra, s ugyanitt lehet javasolni pozitív elismerésre méltó jelölteket is.

A díj odaítélésének módja tavaly óta nem változott: szeptember 13. és 28. között lehet jelöléseket tenni a Nagy Testvér-díjat kiérdemlő tevékenységet folytatókra négy kategóriában: állami szervek, cégek és magánszemélyek, valamint a pozitív e-privacy-díj jelöltje. Szeptember 28-a után a zsűri (Csajági István adatvédelmi szakértő, Földes Ádám jogász, Hanga László újságíró, Mihancsik Zsófia újságíró, Mérő László matematikus, Pelle Andrea jogász, Szabó Máté az adatvédelmi biztos munkatársa és Tordai Csaba jogász) -- az érintettek értesítésével -- kiválasztja a jelöltek közül azokat, akik vagy amik végül a kétes elismerésben részesülhetnek. Valamennyi jelölt neve november 11-én felkerül a Nagy Testvér-díj weboldalára, ahol 25-éig bárki szavazhat arra, hogy ki nyerje el a közönségdíjat.

Bár a Nagy Testvér-díj kiemelten foglalkozik az elektronikus magénszférával, tavaly végül nem volt olyan, aki (ami) az e-privacy megsértéséért nyerte volna el a díjat. A 2001 óta minden évben kihirdetett, díjat érdemlők listája olyan intézményeket tartalmaz, mint a Microsoft a Passport rendszer bevezetéséért, vagy a BSA, amely ugyan csak érdekképviseleti szervezet, mégis fenyegetően lép fel a felhasználókkal szemben.

A pozitív elismerést -- többek közt -- a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete (LME) is kiérdemelte, a nyílt forráskódú, a privacy szempontjából átlátható szoftverek fejlesztésének és elterjedésének támogatásáért.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.