Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. szeptember 15. 14:56:27

Ősszel negyedszer adják át a Nagy Testvér-díjakat

Szeptember 13-a óta áll nyitva az ajánlók előtt a magyarországi Nagy Testvér-díj weboldala. A hu.bigbrotherawards.org címen elérhető oldalon lehet ajánlást tenni a magánszféra megsértésében élenjáró személyekre, hivatalokra, vállalkozásokra, s ugyanitt lehet javasolni pozitív elismerésre méltó jelölteket is.

[HWSW] Szeptember 13-a óta áll nyitva az ajánlók előtt a magyarországi Nagy Testvér-díj weboldala. A hu.bigbrotherawards.org címen elérhető oldalon lehet ajánlást tenni a magánszféra megsértésében élenjáró személyekre, hivatalokra, vállalkozásokra, s ugyanitt lehet javasolni pozitív elismerésre méltó jelölteket is.

A díj odaítélésének módja tavaly óta nem változott: szeptember 13. és 28. között lehet jelöléseket tenni a Nagy Testvér-díjat kiérdemlő tevékenységet folytatókra négy kategóriában: állami szervek, cégek és magánszemélyek, valamint a pozitív e-privacy-díj jelöltje. Szeptember 28-a után a zsűri (Csajági István adatvédelmi szakértő, Földes Ádám jogász, Hanga László újságíró, Mihancsik Zsófia újságíró, Mérő László matematikus, Pelle Andrea jogász, Szabó Máté az adatvédelmi biztos munkatársa és Tordai Csaba jogász) -- az érintettek értesítésével -- kiválasztja a jelöltek közül azokat, akik vagy amik végül a kétes elismerésben részesülhetnek. Valamennyi jelölt neve november 11-én felkerül a Nagy Testvér-díj weboldalára, ahol 25-éig bárki szavazhat arra, hogy ki nyerje el a közönségdíjat.

Bár a Nagy Testvér-díj kiemelten foglalkozik az elektronikus magénszférával, tavaly végül nem volt olyan, aki (ami) az e-privacy megsértéséért nyerte volna el a díjat. A 2001 óta minden évben kihirdetett, díjat érdemlők listája olyan intézményeket tartalmaz, mint a Microsoft a Passport rendszer bevezetéséért, vagy a BSA, amely ugyan csak érdekképviseleti szervezet, mégis fenyegetően lép fel a felhasználókkal szemben.

A pozitív elismerést -- többek közt -- a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete (LME) is kiérdemelte, a nyílt forráskódú, a privacy szempontjából átlátható szoftverek fejlesztésének és elterjedésének támogatásáért.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 21. 11:29

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.