Szerző: Ady Krisztián

2004. augusztus 17. 13:57:36

Pletykák az új Apple iMac gépekről

Az Apple elnök-vezérigazgatója, Steve Jobs várhatóan a nyár végén, augusztus 31-én kezdődő párizsi Apple Expón lebbenti fel a fátylat új iMac számítógépekről. Az interneten természetesen már számos pletyka felröppent a konfigurációkról, amelyek várhatóan 17 és 20 hüvelykes laposkijelzős monitort tartalmaznak.

Az Apple elnök-vezérigazgatója, Steve Jobs várhatóan a nyár végén, augusztus 31-én kezdődő párizsi Apple Expón lebbenti fel a fátylat új iMac számítógépekről. Az interneten természetesen már számos pletyka felröppent a konfigurációkról, amelyek várhatóan 17 és 20 hüvelykes laposkijelzős monitort tartalmaznak.

Az új iMac várhatóan háromféle változatban lesz elérhető, amelyek közül a legolcsóbb 1,6 GHz-es PowerPC G5 processzort, 40 Gbyte-os merevlemezt, 256 Mbyte memóriát és NVIDIA GeForce4 MX grafikus vezérlőt tartalmaz. Ezt a számítógépet kifejezetten oktatási intézményeknek szánja az Apple, ezért az alacsonyabb ár érdekében száműzték belőle az olyan "luxuscikkeket", mint az optikai meghajtó.

Az otthoni és irodai felhasználóknak szánt iMac konfigurációk közül az egyik 17 hüvelykes monitorral, 1,6 GHz-es processzorral, CD-RW/DVD-ROM meghajtóval, 80 Gbyte-os merevlemezzel, 256 Mbyte memóriával és GeForce FX 5200 Ultra videovezérlővel kerül a boltokba, a másik 1,8 GHz-es processzort, 20 hüvelykes kijelzőt, DVD-újraírót is tartalmaz. A pletykák vezeték nélküli billentyűzetről meg egérről, illetve sztereó hangszórókról is szólnak.

Az egyik legnagyobb rejtély továbbra is az, vajon hogy néz ki az új iMac. Az első ilyen számítógép forradalmian új megjelenésével valóságos stílusteremtő lett és nem egy formatervezési díjat söpört be. A második iMac az asztali lámpára emlékeztető, félgömb-szerű házával és csuklóra felszerelt laposkijelzőjével hódított. A legújabb, harmadik generációs gépekről azonban egyelőre semmi biztosat nem tudni.

Egyesek szerint a számítógépek háza világítani fog, erre az Apple által benyújtott szabadalmi kérvény enged következtetni. A US 2003/0002246 A1 számú szabadalom tulajdonosa Duncan Kerr, az Apple egyik vezető tervezője. A szabadalmi szöveg olyan világító, "aktív" számítógépházakat ír le, amelyek egyszerre akár többféle színben is pompázhatnak és folyamatosan változtathatják megjelenésüket -- akár attól függően is, hogy a számítógép éppen milyen feladatot hajt végre.

Az "aktív" számítógépházba épített konfigurácók folyamatosan változtathatják megjelenésüket, a házra akár minták is rajzolhatók LED-ek és fénycsövek által kibocsátott fény segítségével.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 16:59

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

6

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.