Szerző: roberto

2003. január 23. 09:52

Megjelent a UNIX-os MPlayer filmlejátszó 0.90 RC3-as verziója

[mplayerhq.hu] Az MPlayer fejlesztői három hetes

[mplayerhq.hu] Az MPlayer fejlesztői három hetes hibavadászat után kiadták a program 0.90-es verziójának harmadik kiadásra jelölt változatát. A változások listája minden eddiginél több javításról számol be, néhány javítás a teljesség igénye nélkül: dokumentáció frissítések, újabb teljes képernyős mód javítások, a GTK+ grafikus felület javításai, jobb Radeon támogatás (vidix), kodekek javításai, frissítései.

A változásokról bővebben az mplayerhq.hu hírei között olvashatunk, ugyanitt találjuk a forráskódot, amely többek közt a népszerű a DivX és MPEG formátumok natív kodekjeit is tartalmazza, azonban vannak csak kodekeket tartalmazó egyéb csomagok is, ezek az egyéb gyakori formátumok lejátszásához szükségesek (Windows Media, RealMedia, QuickTime). A lejátszó fordításhoz szokás szerint a GNU fordítócsomag (GCC) 2.95.3-as vagy 2.95.4-es verziói ajánlottak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról