Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. december 13. 17:38

1068 jelentkező az első diákoknak szóló elektronikustananyag-készítő versenyen

Lezárult a Coedu Tudásháló verseny jelentkezési szakasza. A megmérettetésre összesen 242 csapat jelezte részvételi szándékát.

[HWSW] Lezárult a Coedu Tudásháló verseny jelentkezési szakasza. A megmérettetésre összesen 242 csapat jelezte részvételi szándékát.

A Mimóza Kft. november közepén indította el az első magyar elektronikustananyag-készítő versenyt diákoknak. A non profit internetes csapatversenyre -- amelynek eredményeként mindenki számára szabadon hozzáférhető tananyagok készülnek -- 2002. december 6-ig lehetett a verseny honlapján jelentkezni. A résztvevők száma a szervezők minden várakozását felülmúlta: három hét alatt 947 vidéki és 121 fővárosi versenyző regisztrált a Coedu Tudásháló versenyre.

A versenyre, amelynek célja az internethasználat és az elektronikus távoktatás népszerűsítése, 12 és 19 éves -- magyar iskolában tanuló -- diákok jelentkezhettek. A verseny hét kategóriában zajlik: művészet és irodalom; tudomány és technika; ember és társadalom; földünk és környezetünk; sport, egészség és életmód; idegen nyelvek valamint a köztes tudományágak.

Mivel a verseny célja a diákokkal megismertetni az internet adta lehetőségeket, a versenyen való sikeres szereplés –- a csapatok rendelkezésére bocsátott online eszközöknek köszönhetően -– akár személyes találkozás nélkül is lehetséges, sőt, a versenyben plusz pontokkal jutalmazzák azokat a csapatokat, amelyek különböző iskolák tanulóiból, vagy nem azonos településen élő diákokból állnak össze. Az indulók közül 89 csapat tagjai különböző iskolába járnak, 94 csapat nem azonos településen élőkből állt fel, 30 csapat tagjai pedig nem tartoznak azonos korosztályhoz. Külön öröm a szervezők számára, hogy hátrányos helyzetű diákok és tanáraik is részt vesznek a Coedu Tudásháló versenyen: 6 csapatot indít a Vakok és Gyengénlátók Iskolája.

A versenyben résztvevő csapatoknak 2003. március 10-ig kell elkészíteniük tananyagaikat, amelyeket a szervezők két hétre elérhetővé tesznek a verseny honlapján, hogy az érdeklődők megnézhessék azokat. Ebben a szakaszban a felhasználói aktivitás és a látogatottsági statisztikák alapján a legnagyobb érdeklődést kiváltó tananyagok plusz pontokat kapnak. Ezek a pontok hozzáadódnak a neves oktatási szakemberekből álló zsűri értékeléséhez, és így születik meg a végeredmény. Minden kategóriában egy csapat nyer és ezen csapatok minden tagja értékes nyereményekben részesül. A szervezők azokról sem feledkeznek meg, akik nem nyerik meg saját kategóriájukat: minden csapat vigaszdíjat kap.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról