Szerző: Bodnár Ádám

2000. április 25. 01:11

Internet-képes Palm számítógépek az év végére

A Palm vezetőinek new york-i gyűlésén Carl Yankowski, a vállalat ügyvezetője bejelentette, hogy az év végéig minden Palm gépet az internethez lehet kapcsolni. Ez vagy direkt módon történik, vagy pedig a számítógépekbe épített Bluetooth-chipen és egy megfelelő mobiltelefonon keresztül. "Bárhogy is legyen, a Palm gépek kommunikációs eszközökké válnak, a Palm pedig egyfajta vezetéknélküli szolgáltató lesz" -mondta Yankowski.

Arról is döntés született, hogy némely Palm gépbe az ARM új processzorait építik majd. Ezek a gépek elegendő számítási teljesítménnyel rendelkeznek ahhoz, hogy képesek legyenek felismerni az emberi hangot és hangutasításokat végrehajtani. A Palm még 2001 előtt szeretne bemutatni egy hangvezérlésű tenyérgépet, aminek a prototípusát jelenleg Integrated Palm Communicator néven fejlesztik.

Várhatóan a termékstruktúra is átalakul, a cég csak két gépet gyárt majd (Palm III és Palm V), mindkét típus megjelenik integrált drótnélküli kommunikéciós képességekkel felvértezve valamint Bluetooth chippel ellátva is. A Palm vezetőinek véleménye szerint a tenyérgépek, személyi asszisztensek, kalkulátorok és mobiltelefonok és akár zenelejátszók funkcióit egy gépbe lehet majd integrálni.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról