Szerző: roberto

2002. május 31. 12:19

A Caldera International vezetője a United Linuxról

[ZDNet] A Caldera International elnök-vezérigazgatója, Ransom Love a ZDNet-nek nyilatkozott a tegnap megalakult United Linux szövetségről. Love elmondta, hogy az UL azért jött létre, hogy egyszerűsítse az üzleti alkalmazások linuxos változatainak elkészítését, és hogy egy egységes kódbázist hozzon létre. Az UL alapú disztribúciók ugyanazokat a telepítő algoritmusokat, ugyanazokat a libeket és ugyanazt a kernelt fogják használni.

Caldera International[ZDNet] A Caldera International elnök-vezérigazgatója, Ransom Love a ZDNet-nek nyilatkozott a tegnap megalakult United Linux szövetségről. Love elmondta, hogy az UL azért jött létre, hogy egyszerűsítse az üzleti alkalmazások linuxos változatainak elkészítését, és hogy egy egységes kódbázist hozzon létre. Az UL alapú disztribúciók ugyanazokat a telepítő algoritmusokat, ugyanazokat a libeket és ugyanazt a kernelt fogják használni.

A United Linux szervezet működéséről szólva Love elmondta, hogy az UL-t alapító négy cég egy közös bizottságot állít fel a projekt költségvetési és szervezési feladatainak ellátására, továbbá egy technikai bizottságot is létrehoznak, ez a bizottság az új technológiai megoldások UL-be történő bekerüléséről dönt. Az UL egyelőre csak szervertermékek alapjául fog szolgálni, de Love megemlítette, hogy beszéltek már az UL-alapú munkaállomásokról is.

Love szerint az UL nem egy Red Hat-ellenes szövetség, egyszerűen arról van szó, hogy megpróbálnak minél több linuxos vállalatot maguk mellé állítani és a Linux üzleti felhasználását propagálni, segíteni, ugyanakkor így csökkentik az alapfejlesztésekre fordított összegeket. A hírek szerint már beszéltek a csatlakozás lehetőségéről a Red Hat és a Mandrake vezetőivel is. (Mark de Visser, a Red Hat marketingigazgatója egyébként a LinuxToday riporterének nyilatkozva elmondta, hogy a Red Hat nem fog a fejlesztői kollektívájának a leépítése árán csatlakozni az UL-hez.)

A Caldera elnök-vezérigazgatója az interjú végén arról is beszámolt, hogy a termékkínálatuk egyelőre változatlan marad, tehát az üzleti felhasználókat megcélzó UL-alapú OpenLinux mellett megtartják az SCO-ról OpenUNIX-ra átkeresztelt termékcsaládot is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról