Szerző: roberto

2002. május 31. 11:42

A Red Hat marketingigazgatója a United Linuxról

[LinuxToday] A LinuxToday tudósítása szerint a Red Hat kivárja, hogy mi lesz a United Linux sorsa. Mark de Visser, a Red Hat marketingigazgatója szerint a Linuxra való tömeges átállást még számos tényező gátolja, és ebből a szempontból mindenképp előnyös a Caldera, a Conectiva, a SuSE és a Turbolinux disztribúciók egységesülése (az eredeti szövegben következetesen csak Caldera and others, Caldera group). De Visser azonban rámutatott arra is, hogy a Linux-piacon az alkalmazások támogatásán múlik minden, és ezzel Red Hat Advanced Server már most rendelkezik, hogy a United Linuxra épülő disztribúciók elérik-e a Red Hat támogatottságát, azt majd az idő dönti el.

United Linux[LinuxToday] A LinuxToday tudósítása szerint a Red Hat kivárja, hogy mi lesz a United Linux sorsa. Mark de Visser, a Red Hat marketingigazgatója szerint a Linuxra való tömeges átállást még számos tényező gátolja, és ebből a szempontból mindenképp előnyös a Caldera, a Conectiva, a SuSE és a Turbolinux disztribúciók egységesülése (az eredeti szövegben következetesen csak "Caldera and others", "Caldera group"). De Visser azonban rámutatott arra is, hogy a Linux-piacon az alkalmazások támogatásán múlik minden, és ezzel Red Hat Advanced Server már most rendelkezik, hogy a United Linuxra épülő disztribúciók elérik-e a Red Hat támogatottságát, azt majd az idő dönti el.

A Red Hat arról sincs teljesen meggyőződve, hogy a United Linux jelentős hatással lesz a Red Hat-eladásokra, de Visser elmondta, hogy az UL-tagok közül nem mindenki jelent meg a Red Hattel azonos piaci szegmensben, és nem is látja valószínűnek, hogy ezen téren változások történnek a közeljövőben. De Visser szerint cége egyelőre csak figyeli, hogy mi történik a United Linux körül, az viszont megkönnyebbülést jelentett a számukra, hogy a hivatalos bejelentés előtt megkeresték őket az alakuló UL-től, és felajánlották a csatlakozás lehetőségét.

De Visser kiemelte, hogy nem a Red Hat és a United Linux közötti verseny az igazán lényeges, sokkal fontosabb a Linux rendszerek és a Sun Microsystems, illetve a Microsoft termékei közötti vetélkedés. (A Sun Microsystems a hírek szerint egyébként még az idén elő fog rukkolni egy saját Linux-disztribúcióval.)

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról