:

Szerző: Ady Krisztián

2002. január 11. 01:48

Előnyben a DVD-R lemez: ma már minden piacra kerülő DVD-lejátszó és DVD-ROM támogatja

[Yahoo] Az RWPPI (RW Product Promotion Initiative) szövetség szerint a közeljövőben az egyszer írható DVD-R lemez lesz a felhasználók által előnyben részesített média a DVD-lemezek között, mivel ez a lemez nyújtja a legnagyobb kompatibilitást az összes létező DVD-felvételi formátum közül.

[Yahoo] Az RWPPI (RW Product Promotion Initiative) szövetség szerint a közeljövőben az egyszer írható DVD-R lemez lesz a felhasználók által előnyben részesített média a DVD-lemezek között, mivel ez a lemez nyújtja a legnagyobb kompatibilitást az összes létező DVD-felvételi formátum közül.

Az RWPPI célja a DVD-R és az 1000x újraírható DVD-RW formátum népszerűsítése. Ebben a DVD Forum mellett mintegy 47 partner, a szövetségben tagságot vállaló cég is résztvesz. Az RWPPI egyre erőteljesebben relámozza a jelenleg kapható eszközökkel való kompatibilitást, hiszen csak így biztosítható, hogy a két formátum a CD-R, CD-RW formátumokhoz hasonló sikert érjen el.

A kitűzött cél megvalósulni látszik: a főbb gyártók statisztikái alapján a 2001-ben piacra került modellek mindegyike tökéletesen kezeli a DVD-R formátumot, míg a DVD-RW lemezt közel 90 %-uk olvassa. Ez jelentős növekedés az 1999-ben mért 60% (DVD-R) és 45% (DVD-RW) arányokhoz képest.

A DVD-R és DVD-RW formátumok elsőként teszik lehetővé, hogy a felhasználók saját DVD-lemezt készítsenek, melyet otthoni asztali készülékük vagy DVD-ROM meghajtójuk segítségével le tudnak játszani. A formátumok széles körű használhatóságot nyújtanak, adattárolásra, archiválásra éppen úgy megfelelnek, mint videoállományok rögzítésére.

A tokiói bázisú RWPPI jelenleg már 47 tagot számlál, noha a szövetséget eredetileg csak 12 cég alapította. Kihelyezett irodákkal rendelkezik Európában és Észak-Amerikában. Tagjai között éppúgy megtalálhatók a szórakoztatóelektronikai eszközök gyártói, mint a számítástechnikai eszközöket, DVD médiákat, szoftvereket gyártó cégek.

Főbb, tagsággal rendelkező cégek: Aiwa, Conexant, Cyberlink, Daewoo Electronics, Eastman Kodak, Fuji Photo Film, Fujifilm Microdevices, Funai, Hitachi Maxell, Japan Broadcasting Corporation, Kenwood, LG, Mitsubishi Chemical Corporation, Mitsubishi Electric Corporation, NEC, Nikon, Oak Technology, Onkyo, Pioneer, Ritek, Samsung, Sanyo, Sharp, SKC, Sonic Solutions, Sony, Taiyo Yuden, TDK, Teac, Texas Instruments, Thomson Multimedia, JVC Media, Yamaha, Zoran.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.