:

Szerző: Barna József

2001. október 30. 12:35

Magyar legenda: Athlon XP és GeForce3 Ti500 tesztje

A prohardver! oldalain jelent meg egy kettő az egyben teszt, melyben a szerző azt vizsgálja, hogy miként teljesít az AMD 1700+ jelzésű Athlon XP processzora, valamint az NVIDIA legújabb üdvöskéje, a GeForce3 Ti500. Íme egy rövid idézet a konklúzióból:

A prohardver! oldalain jelent meg egy "kettő az egyben" teszt, melyben a szerző azt vizsgálja, hogy miként teljesít az AMD 1700+ jelzésű Athlon XP processzora, valamint az NVIDIA legújabb üdvöskéje, a GeForce3 Ti500. Íme egy rövid idézet a konklúzióból:
Két platformon is egy-egy utód megoldást vettünk górcső alá, de míg a Thunderbirdöket váltó Palomino core, és a köré épülő Athlon XP proci egyértelmű előrelépés, addig a GeForce3-at tromfoló Titanium 500-assal nincs új a nap alatt. A Leadtek Ge3-akon már eddig is 3.8ns-os RAM-ok tanyáztak, így 500 MHz-en hajtásukról bárki szabadon dönthetett, a kártya nem állt ellen. A core is vígan viselte a 25%-os tuningot, bár túl sok értelme a nem core-limitáltság miatt ennek a lépésnek eddig sem volt. A DDR RAM ellenben szűk volt mindig is, crossbar-kontroller ide vagy oda, a tuninggal továbbra is csak nyerhetünk. Ráadásul, a kártya stabilitása végig makulátlan volt. A driver-teszt szemrevételezése után pedig minden Ge3/Ti500 tulajnak MUST HAVE a Detonator XP (21.83), hiszen ingyen ekkorát dobbantani.. vétek lenne kihagyni. Az Athlon XP core egyelőre csak 0,18 mikronon nyugszik, tehát a jövőre érkező 0,13-as (SOI) Thoroughbredekkel a teljesítmény terén csak még jobb lesz a helyzet.

A teljes cikk a prohardver! oldalán olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.