:

Szerző: roberto

2001. június 19. 15:52

Az ActiveState három kiegészítést (Visual Perl, Visual Python, Visual XSLT) jelentett be a Microsoft Visual Studio.NET-hez

[LinuxPR] A nyílt forrású programozói eszközök fejlesztésével foglalkozó ActiveState a Microsoft Tech Ed 2001-en bejelentette a Visual Perl, a Visual Python és a Visual XSLT kiegészítéseket a Microsoft Visual Studio.NET Beta2 IDE-hez. Ezekkel a kiegészítésekkel elérhetővé válik a Perl, Python és XSLT programok Visual Studio.NET-en belüli szerkesztése, futtatása és hibakeresése.

ActiveState[LinuxPR] A nyílt forrású programozói eszközök fejlesztésével foglalkozó ActiveState a Microsoft Tech Ed 2001-en bejelentette a Visual Perl, a Visual Python és a Visual XSLT kiegészítéseket a Microsoft Visual Studio.NET Beta2 IDE-hez. Ezekkel a kiegészítésekkel elérhetővé válik a Perl, Python és XSLT programok Visual Studio.NET-en belüli szerkesztése, futtatása és hibakeresése.

Visual Perl tartalmazza az ActiveState egyedi reguláris kifejezésekre készített hibakeresőjét is, amely nagy segítséget nyújt annak kiderítésében, hogy hol és miért illeszkednek rosszul kifejezéseink; a hibakereső könnyen érthető leírásokkal segíti a reguláris kifejezések továbbírását.

"Érdekes volt az ActiveState-tel közös munka, amelynek során ezeket a nyílt forrású programnyelveket elérhetővé tettük a Visual Studio.NET számára" -- mondta Tom Button, a Microsoft fejlesztőeszköz-részlegének elnöke, "ez igazán beleillik a tervünkbe, amely szerint fejlesztők az általuk választott programnyelven készíthetik el webes alkalmazásaikat".

A három kiegészítés közül egyelőre még csak a Visual Perl van készen, amely egyébként 495 dollárba fog kerülni. A másik két eszköz bétája az ActiveState oldaláról tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.