Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 7. 11:22

A sima bejegyzések láthatósága is korlátozhatóvá válhat az Instagramon

A hírfolyamba is érkezhet a Közeli ismerősök lista használata.

Az Instagram több kontrollt adna a felhasználóknak a bejegyzéseik láthatósága felett, az átmenetileg megtekinthető, 24 óra után eltűnő sztorikon kívül a sima hírfolyamban közzétett posztokon is teszteli szűkített csoportoknak való közzétételt.

A sztoriknál, Reels-videóknál és jegyzeteknél jó ideje használható „Közeli ismerősök” beállítási lehetőség kiválasztásával a közzétett bejegyzések csak azok számára jelennek meg a hírfolyamban, akiket a posztoló felvett a "kiváltságosok" listájára, sőt láthatóan csak az egyes bejegyzésekre vonatkozóan is lehet alkalmazni a láthatósági beállítást.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az újítást Lia Haberman, az ICYMI hírlevél írója szúrta ki az Egyesült Királyságban, és bár az Instagram megerősítette a szűk körben zajló teszt hírét, nem pontosította, hogy mely országok felhasználói előtt jelenhet meg a funkció, illetve hogy mikorra tervezik annak bevezetését.

Amennyiben a beállítás széles körben elérhetővé válik, vélhetően csökkenteni fogja az úgynevezett alternatív „finsta” fiókok számát, amiket a felhasználók abból a célból hoznak létre, hogy csak bizonyos barátaikkal osszanak meg bejegyzéseket.

Via TechCrunch.

instamegoszt

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról