Szerző: Asztalos Olivér

2016. november 29. 16:00

Az új iPad lehet az Apple nagy dizájnváltásának első szülöttje

Szinte menetrendszerűen jelenhet meg a harmadik iPad dizájn. 2013 ősze után, bő három év elteltével jövő tavasszal kerülhet piacra az új formatervre épülő tablet, mely több ponton is változást hozhat.

Nem a jövőre érkező iPhone lehet az Apple következő komolyabb dizájnváltásának első fecskéje. Iparági pletykák szerint már a várhatóan tavasszal érkező új iPad Prón sem kap helyet a lassan 10 éve megjelent dedikált home gomb, ezzel párhuzamosan pedig a tablet kávájának, azaz a kijelző keretének nagy része is füstté válik, ami a jelenlegi méret mellett nagyobb területű megjelenítőpanel beépítését hozná magával.

Utóbbinak hála a kijelző képátlója majd úgy nőhet a jelenlegi 9,7-ről 10,9 (vagy 10,5) hüvelykre, hogy közben a kisebbik iPad Prónál megismert szélesség és magasság nem változik számottevően, ami meglehetősen vékony kávát jelentene. Egyedül a táblagép felső szegélyén maradna egy kicsivel vastagabb sáv, ugyanis ide kerülne az előlapi kamera, melynek kijelzőbe építését egyelőre nem sikerült megfelelően kivitelezni.

Búcsúzhat a vastag káva

Ezzel szemben az ujjlenyomat-olvasót állítólag már sikerült a megjelenítőbe integrálni a home gomb funkcionalitásával együtt, mely a dedikált kapcsolóval ellentétben megmarad, arról viszont még nincs konkrét információ, hogy a rendszer pontosan hogyan fog majd különbséget tenni a különféle érintések között, ebben a tavaly bemutatkozott 3D Touch-nak várhatóan komoly szerepe lesz, ami ezzel ugyancsak debütálhat az iPad-ek kínálatában.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A pletykák a fejlesztések egyik hátulütőjéről is szót ejtenek, ez alapján az új iPad picit kövérebb lenne elődjénél, ugyanis a tablet vastagsága 6,1-ről 7,5 milliméterre nőhet, ami még mindig vékonyabbnak számítana az első négy generáció tagjaitól, melyek vastagsága 9,4 milliméter. Az eddig trendekkel szembemenő változtatás oka valószínűleg a kijelző környékén keresendő, a 3D Touch és az ujjlenyomat-olvasáshoz szükséges réteg is helyet kérhet magának, amelyet a vastagabb kivitel alapján remélhetőleg nem az akkumulátor kapacitásának kárára építenek majd be.

Bár a készülék külső megjelenéséhez nem sok köze van, egyes források szerint processzor téren is beújíthat az Apple, az új iPadbe már a A10X kerülhet, ami várhatóan egy nagyobb ugrást hoz teljesítményben. Az iPhone 7-ben található A10 gyakorlatilag beérte a jelenleg piacon lévő iPad Prókban található A9X-et, így az Apple-nek ismét rá kell tenni egy lapáttal, hogy sebesség terén is megfelelő előrelépést kínáljon az új csúcstablet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról