Szerző: Hlács Ferenc

2015. szeptember 28. 15:39

Olcsó sportkamerával készül az ünnepekre a GoPro

Az új modell a Hero+ Wi-Fi nevet kapta, ez a második legalacsonyabb árú kamera a GoPro kínálatában. Az eszköz Wi-Fi- és Bluetooth-képes, a kijelző viszont már lemaradt róla.

Újabb strapabíró kameráról rántotta le a leplet a GoPro: a gyártó hagyományosan magasra árazott termékei mellé most egy olcsóbb sportkamerát jelentett be, Hero+ Wi-Fi néven. A készülék a cég legolcsóbb modelljét, a mezei Hero+-t hivatott vezeték nélküli adatátviteli képességekkel felszerelni, ennek megfelelően a közvetlenül fölötte helyezkedik el az árlistán.

A Hero+ Wi-Fi-n a legalacsonyabb árú változathoz hasonlóan nem találunk kijelzőt, cserébe viszont - ahogy azt neve is sejteti - Wi-Fi vagy Bluetooth segítségével kapcsolódhatunk hozzá. Külsőre a kamera egyébként teljesen megegyezik a Hero+-szal, azzal ellentétben ugyanakkor lehetőségünk van az eszköz felvételét okostelefon kijelzőjén követni, illetve a kamerát telefonról távirányítani is.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A sportkamera az eggyel drágább, kijelzővel is felszerelt Hero+ LCD névre hallgató modell szenzorát és kiegészítő elektronikáját kapta meg, így akár Full HD felvételeket is készíthetünk vele másodpercenként 60 képkockás sebességgel, továbbá 8 megapixeles állóképek rögzítésére is képes. Az eszköz, ahogy a gyártó termékeitől már megszokhattuk strapabíró tokban érkezik, amelynek hála akár 40 méterig vízálló, valamint számos kiegészítőhöz rögzíthetjük vele.

Nem csoda, hogy a GoPro igyekszik feltölteni az olcsóbb szegmenst is termékekkel, hiszen az elmúlt időszakban egyre tempósabban szaporodnak riválisai a piacon - láthattunk már sportkamerát többek között a Toshiba, a HTC, a Xiaomi, sőt az Auchan gondozásában ténykedő Qilive zászlaja alatt is.

A kamera árban tehát a 130 dolláros Hero+ és a 300 dollárra belőtt Hero+ LCD közé került, nettó 200 dollárért lesz világszerte megvásárolható október 4-től. De a vállalat nem csak ennyivel készül a kezdődő ünnepi bevásárlási szezonra: a júliusban bejelentett Hero 4 Session modell, a cég eddigi legkisebb kamerája is komoly árengedményt kap, így a korábbi 400 helyett nettó 300 dollárért lesz megvásárolható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról