Szerző: Bodnár Ádám

2014. július 8. 16:51

Több mint száz ingyenes ebookot adott ki a Microsoft

A Microsoft egy blogbejegyzésben több mint 100 elektronikus könyvet tett elérhetővé változatos témákban.

Azok a fejlesztők és üzemeltetők, akik a nyári szabadságuk idejére hasznos olvasmányokat keresnek, kattintsanak a Microsoft e blogbejegyzésére, ahol több mint 100 ebook közül válogathatnak. Ezeket a könyveket a Microsoft adta ki, most pedig ingyenesen elérhetővé tette őket - a blogbejegyzés szerint ez a Microsoft ingyenes ebookjainak legnagyobb gyűjteménye.

A könyvek változatos témákat ölelnek fel, fejlesztők és üzemeltetők számára egyaránt hasznosak lehetnek. Fejlesztői oldalról az újabb  Windowsok (8.x) és a Windows Phone programozása, a Visual Studio mélységei, a .NET, a XAML, az Entity Framework, az Azure, a SQL Server vagy akár az ASP.NET lehetnek a legérdekesebbek. Üzemeltetők számára talán még ennél is bőségesebb a kínálat, gyakorlatilag az összes létező Microsoft operációs rendszer, infrastruktúratermék és alkalmazás telepítéséről, felügyeletéről megtalálhatók itt könyvek Windowstól SharePointig, BItLockertől App-V-ig.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Még irodistáknak is akad érdekes olvasnivaló, akik a különféle Office-termékek mélységeivel vagy az üzleti intelligencia lehetőségeivel ismerkedhetnek meg. A könyvek rendszerint többféle formátumban is elérhetők, szinte mind megtalálható PDF, EPUB és MOBI verzióban is, így a különféle mobil eszközök (okostelefonok, tabletek, PC-k) mellett az elterjedtebb elektronikus könyvolvasókkal is könnyen meg lehet "etetni" őket.

Akik nem bírják olyan magas szinten az angolt, de szeretnének Microsoft technológiákban elmélyedni a nyáron, a DevPortalon és TechNetKlubon találhatnak magyar nyelvű szakirodalmat, hazai szakértők tollából- igaz, itt nem olyan széles a választék.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról