Szerző: Hlács Ferenc

2014. április 7. 10:30

Bármilyen hangszórót Bluetooth-képessé tesz a Logitech

Új Bluetooth Audio Adaptert jelentett be a Logitech. A kütyü segítségével gyakorlatilag bármilyen hangrendszer felruházható vezeték nélküli képességekkel, ráadásul egyszerre akár két okostelefonnal vagy táblagéppel is párosítható. A gyufásdoboz méretű kütyü már jövő hónapban elérhető lesz.

A hagyományos vezetékek helyett Bluetooth-kapcsolatot használó audoeszközök lassan nem csak az utcai és autós használatban, de a lakásokban is átveszik az uralmat, ez azonban nem jelenti, hogy a régebbi vezetékes hangrendszereknek a padláson, rosszabb esetben a kukában a helye: a Logitech legújabb terméke a Bluetooth Audio Adapter segítségével ugyanis ezek a készülékek is felruházhatók vezeték nélküli kapcsolattal.

A Logitech terméke mindenféle eszközzel használható, az egyszerű PC-s hangszórópártól a házimozirendszer hangfalaiig - csak egy 3,5 milliméteres audiojackre vagy szabványos RCA-csatalakozókra van hozzá szükség. Ezeket a tápkábel mellett a hátoldalán csatlakoztathatjuk a  készülékhez, majd ezután a kütyü tetején lévő Bluetooth-logós gombot megnyomva az okostelefonok és táblagépek egyszerűen párosíthatók vele, akár egyszerre kettő is, ha azok az eszköz 15 méteres hatótávolságán belül vannak.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Persze korántsem ez az első hasonló átalakító, kis mérete azonban megkülönbözteti a konkurenciától. A Bluetooth Audio Adapter 50,8x50,8x25,4 milliméterével az egész alig nagyobb mint egy gyufásdoboz, ráadásul a dizájn is egész jól sikerült, így a legtöbb nappaliban jól látható helyen sem üt majd el a tévé alatt felhalmozott konzoloktól és lejátszóktól. Egy másik tényező, ami kifejezetten vonzóvá teheti a terméket, annak alacsony ára, a Logitech ugyanis nagyjából 40 dollárért teszi majd elérhetővé adapterét a jövő hónapban.

A vezeték nélküli hangtechnikai megoldások népszerűsége kétségtelenül növekszik, azok már nem csak a nagy gyártók kínálatában, de a közösségi finanszírozó oldalak projektjei között is feltűnnek: ilyen például a Kickstarterról indult ROCKI is, amely Bluetooth helyett Wi-Fi-n köti össze az okostelefonokat és tableteket tetszőleges vezetékes hangszórókkal. A Logitech Bluetooth Audio Adapterhez hasonlóan apró és olcsó termékek azonban egyelőre nem túl gyakoriak, így ideális választás lehet azoknak, akik nem minden elektronikát száműznek a nappaliban a tévészekrény mélyére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról