:

Szerző: Bányai György

2009. január 27. 17:17

Februárban már piacon a 10 hüvelykes Acer Aspire One

Az Acer frissít Aspire One netbook-sorozatán, melynek új változatai 8,9 helyett 10 hüvelykes kijelzőn jelenítik meg az Atom processzor által számoltakat. Az új netbookok februárban már elhagyhatják a kilövőállást.

[HWSW] Az Acer frissít Aspire One netbook-sorozatán, melynek új változatai 8,9 helyett 10 hüvelykes kijelzőn jelenítik meg az Atom processzor által számoltakat. Az új netbookok februárban már elhagyhatják a kilövőállást.

Az Acer Aspire One D150-sorozat szakít a jelenlegi változatok 8,9 hüvelykes kijelzőjével, melyet 10 hüvelykes, 1024x600 képpontos változattal helyettesít. Az új sorozat a külső jegyekben is több ponton frissül, például lelapul a zsanérok végét lezáró kör díszítőelem is. Eddig három eltérő felszereltségű, illetve különböző teljesítményű változatról érkeztek hírek, melyek közül a legolcsóbb, egyben legszerényebb teljesítményű változat a D150-0B modellszámot kapta.

A D150-0B 427 dolláros áron kezdi meg pályafutását, benne 1,6 gigahertzes Intel Atom processzor lesz, melyhez 1 gigabájt rendszermemória és 160 gigabájtnyi merevlemez szegődik. A netbook az energiát egyszerű háromcellás akkumulátorból nyeri majd. A D150-1B a fenti változattól mindössze kiszerelésbeli eltérést mutat majd, hatcellás akkumulátorral érkezik, mellyel a gyártó szerint elérhető akár hét órás üzemidő is. A nagykapacitású akkumulátorral csomagolt változat 453 dollárért tűnhet fel a boltok polcain.

Acer Aspire One AA1

Érdekesebb gépnek bizonyul az adatok alapján a D150-2BG, melyben elsők között felel a számításokért az Intel 1,66 gigahertzes N280 Atom processzora. Ennek a változatnak órajele csak kicsit magasabb a korábbi N270 változattól, ám buszsebessége jelentős mértékben, 533 megahertzről 667 megahertzre emelkedett. Az Acer a csúcsváltozatba HSDPA-modult is szerel, de természetesen Wi-Fi vezérlő mindhárom gépben lesz. A D150-2BG kicsit később érkezik, rá márciusig várni kell, ára 582 dollár körül alakul majd.

Az Acer 10 hüvelykes kijelzővel szerelt netbookjai várhatóan március végén kerülnek a boltokba Magyarországon -- tájékoztatta lapunkat Móritz Krisztina, az Acer magyarországi képviseletének termékmanagere.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.