Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 6. 11:21

Ingyenes irodai szoftvert ad ki a Microsoft

Hamarosan ingyenes változat jelenik meg a Microsoft otthoni felhasználóknak szánt egyszerű irodai csomagjából, a Worksből, amely szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és naptárat tartalmaz. Az ősszel érkező verzióért nem kell fizetni, cserébe a felhasználónak néhány reklámot kell megtűrnie a kezelőfelületen. A jelenleg 40 dollárba kerülő szoftver reklámokkal támogatott változatát próbaképp több PC-gyártó is feltelepíti az otthoni felhasználásra szánt gépeire, ám hogy melyek lesznek ezek a cégek, azt egyelőre nem tudni.

[HWSW] Hamarosan ingyenes változat jelenik meg a Microsoft otthoni felhasználóknak szánt egyszerű "irodai" csomagjából, a Worksből, amely szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és naptárat tartalmaz. Az ősszel érkező verzióért nem kell fizetni, cserébe a felhasználónak néhány reklámot kell megtűrnie a kezelőfelületen. A jelenleg 40 dollárba kerülő szoftver reklámokkal támogatott változatát próbaképp több PC-gyártó is feltelepíti az otthoni felhasználásra szánt gépeire, ám hogy melyek lesznek ezek a cégek, azt egyelőre nem tudni.

A Microsoft irodai szoftverek terén megszerzett monopóliumát az utóbbi időben több oldalról is támadják. A bonyolult dokumentumokat szerkesztő felhasználók számára az OpenOffice és annak különféle "leszármazottai" kínálnak ingyenes megoldást, az alapvető funkciókat igénylők pedig használhatják a Google ingyenes webes szövegszerkesztőjét és táblázatkezelőjét, a Docs & Spreadsheets szoftvert, amely hamarosan prezentációkészítővel is bővül majd.

Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója korábban kijelentette, a Microsoftnak úgy kell elmozdulnia a szoftver-mint-szolgáltatás (software as a service) modell irányába, hogy közben ne adja fel hagyományos erősségét, a gépekre telepített programokat. Melissa Stern, a Microsoft Office-ért felelős részlegének egyik termékmenedzsere szerint a hirdetésekkel támogatott Worksszel a vállalat egyik célja hogy kiderítse, üzletileg sikeres lehet-e egy hirdetésekkel támogatott szoftver.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról