Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 4. 09:15

Bemutatta rendszerhelyreállító CD-jét a Grisoft

A Grisoft bemutatta az AVG Rescue CD-t, amelynek segítségével fertőzött Windows XP és Windows Server 2003 rendszereket menthetnek meg a rendszergazdák. Az AVG Rescue CD az AVG 7.5 Anti-Malware terméken alapul, és egyedülálló módon menet közben is képes vírusminta-adatbázisát frissíteni. Eddig a pillanatig, ha valaki hasonló helyreállító lemezt használt, annak rendszeres időközönként új CD-t kellett készíteni, ahhoz, hogy mindig a legfrissebb, legerősebb védelmet biztosító adatbázist használhassa.

[HWSW] A Grisoft bemutatta az AVG Rescue CD-t, amelynek segítségével fertőzött Windows XP és Windows Server 2003 rendszereket menthetnek meg a rendszergazdák. Az AVG Rescue CD az AVG 7.5 Anti-Malware terméken alapul, és egyedülálló módon menet közben is képes vírusminta-adatbázisát frissíteni. Eddig a pillanatig, ha valaki hasonló helyreállító lemezt használt, annak rendszeres időközönként új CD-t kellett készíteni, ahhoz, hogy mindig a legfrissebb, legerősebb védelmet biztosító adatbázist használhassa.

Az AVG Rescue CD könnyebbé teszi a vírusok, kémprogramok és más kártékony programok felderítését és eltávolítását. Az CD Microsoft Windows PE operációs rendszer alatt futtatja a Antivírus és Anti-Spyware összetevőket, ezen kívül számos segédprogram használatát is lehetővé teszi. Természetesen a megszokott Windows segédprogramok, mint az Intéző, a rendszerleíró adatbázis szerkesztő (regedit), a lemez ellenőrző (scandisk), vagy a hálózati beállítások kezelésére alkalmas programok szintén elérhetők a csomagban.

"Az AVG Rescue CD egy nagyon hasznos segédeszköz, amellyel az informatikai szakemberek és rendszergazdák hatékonyan távolíthatják el a fertőzött számítógépekről a kártékony programokat. Mindezt olyan egyszerűen és kényelmesen tehetik, amelyet a már jól ismert AVG termékcsaládtól megszokhattak" -- mondta Larry Bridwell a Grisoft globális biztonsági stratégiáért felelős alelnöke.

Az AVG Rescue CD a nemzetközi bejelentéssel egyidejűleg már a magyar piacon is elérhető. A termék 1 éves licenccel kapható. Érvényes, kereskedelmi AVG licencet használó ügyfelek kedvezménnyel vásárolhatják meg a terméket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról