Szerző: Ady Krisztián

2006. november 16. 16:19

Trend Micro: továbbfejlesztett védelem az okostelefonokra

A Trend Micro bejelentette, hogy máris elérhető a Trend Micro Mobile Security biztonsági szoftver legújabb, 3.0-ás változata. Az alkalmazás továbbfejlesztett biztonsági funkciói révén átfogó védelmet nyújt a hackerek, az illetéktelen behatolások, valamint a rosszindulatú mobilprogramok és a nem kívánt SMS-ek ellen windowos készülékeken, 2007-től pedig Symbian platformon is.

[HWSW] A Trend Micro bejelentette, hogy máris elérhető a Trend Micro Mobile Security biztonsági szoftver legújabb, 3.0-ás változata. Az alkalmazás továbbfejlesztett biztonsági funkciói révén átfogó védelmet nyújt a hackerek, az illetéktelen behatolások, valamint a rosszindulatú mobilprogramok és a nem kívánt SMS-ek ellen windowos készülékeken, 2007-től pedig Symbian platformon is.

Az okostelefonok térhódításával, valamint a gyors letöltést biztosító WiFi-hálózatok elterjedésével párhuzamosan folyamatosan nőhet a mobileszközöket fenyegető támadások száma is. A korlátozott terjedési lehetőségek és a kevés forgalomban lévő készülék miatt a kezdeti mobil vírusokat a kísérletező kedvű hackerek kizárólag demonstrációs célból készítették (proof-of-concept).

A Trend Micro továbbra is olyan megoldások fejlesztésére összpontosít, amelyek megakadályozzák, hogy a vírusírók károkozás céljából rosszindulatú kód vagy betörési kísérlet formájában megfertőzzék a mobilkészülékeket. A Trend Micro Mobile Security 3.0 megfelelő védelmet nyújt az "úton lévő" ügyfeleknek és szakértőknek egyaránt, az olyan rosszindulatú támadások ellen, melyek célja a személyes információk eltulajdonítása.

A Trend Micro Mobile Security 3.0 a készülék leterhelése nélkül nyújt maximális biztonságot és egyszerű kezelőfelülete révén könnyű használhatóságot biztosít a felhasználóknak. Az új tűzfal- és behatolás-észlelési funkciók különböző szintű védelmi rendszeren keresztül blokkolják a rosszindulatú támadásokat, továbbá kiegészíthetőek az IP-címek és portok blokkolására alkalmas funkciókkal is.

A Trend Micro Mobile Security 3.0 számos készüléken használható, a mobil operációs rendszerek közül jelenleg a Windows Mobile 5.0 (Smartphone & PocketPC) támogatott, de 2007-ben várható a symbianos változat is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról