Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 17. 10:10

AI + okoskesztyű: olvasási élmény látássérülteknek

Egy vakoknak és gyengénlátóknak készített, AI-alapú termék fejlesztésének kihívásai és tanulságai.

A GlovEye egy speciális, a Microsoft AI technológiáját kiaknázó, egyetemisták által fejlesztett kesztyű, amely segítségével vakok és gyengénlátók bármilyen nyomtatott szöveget el tudnak olvasni Braille-írásként. Az ötlet a 2017-es magyarországi Imagine Cup győztese, továbbá a világdöntőben, a Microsoft amerikai központjában is bemutatkozott.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Fülöp Ádám, a GlovEye alapítójának 2017. november 29-i HWSW mobile! termékfejlesztési konferencián elhangozott előadásában az eszköz működésének részletes bemutatása mellett arról is szó esik, hogyan született meg az ötlet, miként formálódott és dolgozott együtt hónapokon keresztül a csapatot alkotó négy egyetemista, és melyek voltak a legfőbb kihívások a fejlesztés során. Napjainkban majdnem 300 millió vak és gyengénlátó ember él világszerte. Kutatások támasztják alá, hogy számukra a Braille-írás számos előnyt nyújt: magasabb jövedelmet, magasabb iskolai végzettséget és jobb elhelyezkedési lehetőségeket. Ennek ellenére mégis csak a látássérültek 10%-a ismeri a Braille-írást. Erre a problémára ad választ a GlovEye.

15:09
 

AI + okoskesztyű: olvasási élmény vakoknak és látássérülteknek - Fülöp Ádám (GlovEye)

Még több videó

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 17:48

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.