Szerző: Hlács Ferenc

2019. november 12. 10:43

Kis adat kis gond?

Kevés adatpont birtokában sem kell elköszönni a prediktív modellektől.

A big datáról és a kapcsolódó problémákról rengeteg publikáció érhető el. De mi a helyzet a kis adatokkal? A kis mennyiségű adatok elemzése is számos módszertani kihívással jár, amelyről kevés szó esik. Az idén szeptember 24-i HWSW free! meetupon elhangzott előadásban Windhager-Pokol Eszter, a Starschema vezető adattudósa egy esettanulmányon keresztül bemutatja, mire kell odafigyelni, hogyan kell prediktív modelleket építeni akkor, amikor kifejezetten kevés adatpont áll rendelkezésre.

Az AI témaköre idén is önálló szekciót kap a november 27-28-án rendezett HWSW mobile! digitális termékfejlesztési konferencián, amelyet a szegmens, és a kapcsolódó technológiák után érdeklődőknek nem érdemes kihagyni! A szekcióban Windhager-Pokol Eszter ismét színpadra áll, előadásában pedig arról beszél majd, mikor hasznosak az AutoML eszközök és melyek azok a feladatok amelyekhez még mindig szükség van a sokszor pótolhatatlan emberi intelligenciára és kreativitásra.

16:22
 

Kis adat kis gond? - Windhager-Pokol Eszter (Starschema)

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról