Szerző: Hlács Ferenc

2019. november 12. 10:43:00

Kis adat kis gond?

Kevés adatpont birtokában sem kell elköszönni a prediktív modellektől.

A big datáról és a kapcsolódó problémákról rengeteg publikáció érhető el. De mi a helyzet a kis adatokkal? A kis mennyiségű adatok elemzése is számos módszertani kihívással jár, amelyről kevés szó esik. Az idén szeptember 24-i HWSW free! meetupon elhangzott előadásban Windhager-Pokol Eszter, a Starschema vezető adattudósa egy esettanulmányon keresztül bemutatja, mire kell odafigyelni, hogyan kell prediktív modelleket építeni akkor, amikor kifejezetten kevés adatpont áll rendelkezésre.

Az AI témaköre idén is önálló szekciót kap a november 27-28-án rendezett HWSW mobile! digitális termékfejlesztési konferencián, amelyet a szegmens, és a kapcsolódó technológiák után érdeklődőknek nem érdemes kihagyni! A szekcióban Windhager-Pokol Eszter ismét színpadra áll, előadásában pedig arról beszél majd, mikor hasznosak az AutoML eszközök és melyek azok a feladatok amelyekhez még mindig szükség van a sokszor pótolhatatlan emberi intelligenciára és kreativitásra.

16:22
 

Kis adat kis gond? - Windhager-Pokol Eszter (Starschema)

Még több videó
a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 00:45

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.