:

Szerző: Koi Tamás

2024. július 5. 09:11

Kilovagolhat végre a pokolból a PC-piac?

Jönnek, pontosabban már itt is vannak az első, új generációs arm-alapú windowsos PC-k, melyek piacon betöltött szerepéről és jövőjükről beszélgettünk Bizó Danival.

Aki az elmúlt mondjuk fél évet nem barlangban töltötte, és kicsit is érdeklődik a PC-k iránt (igen, az utóbbi években ez egyre nehezebb, mivel a piac nem bővelkedik az érdekes termékekben), az tudja, hogy küszöbön az arm-os PC-k megjelenése, ami gyökeresen átalakíthatja a személyi számítógépek becsontosodott világát.

De azért nem kell még temetni az Intelt, illetve senki ne számítson rá, hogy az x86 architektúrával rövidesen olyan hirtelen szakít a világ, ahogy az Apple tette pár éve. Ebben a Weekly adásban a HWSW egykori szerkesztőjét, a jelenleg vezető elemzőként dolgozó Bizó Danit hívtuk segítségül, hogy együtt vegyük sorra, mi vár a PC-piaci értéklánc szereplőire a vadonatúj arm-os PC-k na és persze az AI-alapú megoldások érkezésével.

Az adásban elhangzott hivatkozások a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a YouTube csatornánkon, és immár a YouTube Music-on is.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról