Szerző: Koi Tamás

2024. május 10. 09:35

Látogatásunk a Google temetőjében

A Google anyacége, az Alphabet legendásan kísérletező típusú vállalat, ami ebben a méretben már meglehetősen ritkaságszámba megy. Ennek miértjét és mikéntjét boncolgattuk kicsi az adásban.

Még a nagy, alapvetően sikeres, feneketlen pénzeszsákon ülő multiknak sem sikerülhet minden, és vannak olyan technológiai cégek, melyek egyenesen sportot űznek a sikertelen projektek elkaszálásában. 

Ilyen cég az Alphabet, illetve legnagyobb leányvállalata, a Google, mely az elmúlt évtizedek során csaknem háromszáz szolgáltatást vagy terméket küldött a süllyesztőbe és/vagy olvasztott be egy másik szolgáltatásba. Emlékszik még valaki a Google+ -ra? Hullajtott valaki könnyeket a Stadia elkaszálása miatt? Ruth Porat, a cég mindenható pénzügyi vezére valószínűleg egy cseppet sem.

Ebben az adásban végighaladunk a legemlékezetesebb Google-buktákon, amelyek nem is biztos hogy bukták, hanem egy nagyon is tudatos és hosszú távon kifizetődő stratégia részét képezik.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon is.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.