:

Szerző: Bőle György

2024. április 5. 08:43

Eljő az első AI programozó, káprázat netán absztrakció?

Devin bejelentése jó apropót szolgáltatott, hogy a 30. adásban megnézzük, mennyit fejlődtek az IT szakemberek által használt AI eszközök az elmúlt egy évben.

Amíg tavaly a programozást segítő asszisztenseknek volt reneszánszuk, addig idén nagyon úgy fest, az AI programozók vannak soron, hiszen az első AI programozó, Devin bejelentése után már látszanak a követők is. Az IT szakma egyik fele csak legyint az AI betörésére, vagy még az érdemi kipróbálásig sem jutott el, a másik felének már-már egzisztenciális szorongása van. Az AI toolokat aktívan használó fejlesztőkkel beszélhettünk a tapasztalataikról, a Stack Overflow haldoklásáról, illetve természetesen mindezeknek a munkaerőpiacra gyakorolt hatásáról is szó esett. Az adás vendége Fincza András (ExperiRace) és Filkus Dominik (Irány a tech) voltak.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon is.

A kraftie eseménysorozat állandó támogatója a Tesco Technology.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról